Sport

Ronald Koeman: "Geen plek meer voor Steven Bergwijn bij Nederlands elftal na transfer Al-Ittihad"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Ronald Koeman: "Geen plek meer voor Steven Bergwijn bij Nederlands elftal na transfer Al-Ittihad"

Ronald Koeman heeft duidelijk gemaakt dat Steven Bergwijn voorlopig niet meer wordt geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dit heeft de bondscoach besloten, nadat de voormalig Ajax-aanvaller een transfer heeft gemaakt naar het Saudische Al-Ittihad. Koeman werd gevraagd of de deur naar Oranje voor Bergwijn nu definitief dicht is. Hij antwoordde: "In principe wel, ja" tijdens een persconferentie in aanloop naar de komende Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina.

Steven Bergwijn niet meer welkom bij Nederlands elftal

De beslissing van Ronald Koeman is opmerkelijk, aangezien hij eerder wel Georginio Wijnaldum selecteerde, ondanks zijn overstap naar de Saudische competitie. De bondscoach legt echter uit dat de situaties niet vergelijkbaar zijn: "Wijnaldum had problemen bij Paris Saint-Germain en was toen al ouder. Bij Bergwijn zie ik op 26-jarige leeftijd niet de sportieve ambitie die je zou verwachten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overleg tussen Steven Bergwijn en Ronald Koeman

Er is geen overleg geweest tussen Steven Bergwijn en Koeman voordat de transfer naar Al-Ittihad plaatsvond. "Hij had wel geweten wat mijn antwoord zou zijn geweest als hij het had gevraagd. Op zijn leeftijd zou ik het persoonlijk niet doen, maar zijn beslissing moet gerespecteerd worden", aldus de bondscoach.

Steven Bergwijn, die tot nu toe 35 interlands heeft gespeeld en acht keer heeft gescoord, was op het EK in Duitsland nog basisspeler in de wedstrijden tegen Roemenië en Turkije. Ondanks zijn successen lijkt Bergwijn dus geen toekomst meer te hebben bij het Nederlands elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie