Sport

Hoger beroep van Rai Vloet ingetrokken, voetballer moet 2,5 jaar cel in na dodelijk ongeval

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoger beroep van Rai Vloet ingetrokken, voetballer moet 2,5 jaar cel in na dodelijk ongeval

Het hoger beroep in de zaak tegen voetballer Rai Vloet gaat niet door, dit liet zijn advocaat weten aan persbureau ANP. De profvoetballer, die tot 2,5 jaar gevangenisstraf is veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, heeft zijn hoger beroep ingetrokken.

Celstraf Rai Vloet

De rechtbank in Haarlem veroordeelde de 29-jarige middenvelder in april vorig jaar tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk, waarbij de vierjarige Gio Roos uit Zoetermeer om het leven kwam. Omdat Vloet zwaar onder invloed van alcohol was, legde de rechter hem ook een rijontzegging van vier jaar op. De opgelegde celstraf was een jaar lager dan de 42 maanden die de officier van justitie had geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten het hoger beroep ook niet voort te zetten.

"Met het intrekken van het appel door de verdachte en rekening houdend met de belangen van de nabestaanden, heeft het OM besloten het hoger beroep niet door te zetten. Hiermee is de straf die door de rechtbank is opgelegd definitief", aldus een woordvoerder van het OM.

Dodelijk ongeval

Het ongeval vond plaats op 14 november 2021 op de A4 nabij Hoofddorp. Tijdens de strafzitting erkende Vloet dat hij sterke drank had gedronken toen hij na een vroegtijdig beëindigd feestje in Amsterdam in de auto stapte. Samen met een vriend reed hij zonder te remmen in op een ander voertuig. Vloet reed op het moment van de botsing 193 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid op die plek 130 kilometer per uur was.

Vloet voetbalde tot begin 2022 voor Heracles Almelo, maar stapte daarna over naar FC Astana in Kazachstan en speelde tot 1 juli voor het gedegradeerde Russische FK Oeral. Heracles besloot hem te schorsen nadat bleek dat zijn betrokkenheid bij het dodelijke ongeval groter was dan hij aanvankelijk had aangegeven.

De raadsman van Vloet heeft laten weten dat zijn cliënt later bereid is een inhoudelijke reactie te geven.


Ster advertentie
Ster advertentie