Sport

Vinicius Jr. gaat nieuwe antiracisme-commissie van de FIFA leiden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vinicius Jr. gaat nieuwe antiracisme-commissie van de FIFA leiden

Vinícius Jr. gaat de nieuwe antiracisme-commissie van de FIFA leiden. De 22-jarige aanvaller van Real Madrid kwam het afgelopen jaren meermaals in het nieuws, omdat hij racistisch werd bejegend in Spaanse voetbalstadions.

Antiracisme-commissie

FIFA-president Gianni Infantino heeft de nieuwe commissie vandaag aangekondigd. "De commissie zal bestaan uit spelers die strengere straffen zullen voorstellen voor discriminerend gedrag in het voetbal", laat Infantino weten in gesprek met Reuters.

De president belooft in de toekomst hard op te treden tegen dergelijke incidenten. "Er zal geen voetbal meer zijn met racisme erin. De wedstrijden moeten onmiddellijk worden stopgezet als het gebeurt. Genoeg is genoeg."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Incidenten

Vinícius maakte afgelopen seizoen tien keer melding van racisme bij La Liga. Het recentste incident was een maand geleden, toen de Braziliaan racistisch werd bejegend door supporters van Valencia. Na afloop was Vinícius woedend en schreef op social media: "Racisme is normaal in La Liga."

Ook deed hij een oproep aan strengere straffen na racisme incidenten. "De concurrentie vindt het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het aan. Het spijt me. Het kampioenschap dat ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi behoort vandaag toe aan racisten", aldus de voetballer.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie