Sport

Lamine Yamal breekt Ballon d'Or record van Kylian Mbappé en schrijft geschiedenis

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lamine Yamal breekt Ballon d'Or record van Kylian Mbappé en schrijft geschiedenis

De voetbalcarrière van de 17-jarige Lamine Yamal gaat als een raket. De Spaanse buitenspeler draaide een goed seizoen bij Barcelona dit jaar en liet ook op zijn eerste EK zien wat hij in huis heeft. De aanvaller is nu als jongste speler ooit genomineerd voor een Ballon d'Or. Dit is een record, waarmee hij Kylian Mbappé van de troon stoot die 18 jaar en 293 dagen oud was bij zijn eerste nominatie.

Lamine Yamal breekt record van Kylian Mbappé

Lamine Yamal heeft de Ballon d'Or nog niet gewonnen, maar zijn nominatie is op zichzelf al een indrukwekkende prestatie, die door fans wereldwijd uitbundig wordt gevierd. Zo reageren fans op X met: "Hij is de jongste speler ooit die dit heeft behaald. Hij staat op het punt om geschiedenis te schrijven." en "Hebben we ooit een 17-jarige gezien die beter is dan deze jongen?" Of Lamine Yamal de Ballon d'Or wint of niet, voor zijn fans is hij nu al een echte winnaar. Zo schrijft iemand: "Hij is zekerweten een toekomstige GOAT!" En een ander zegt: "Lamine Yamals 2024 Ballon d'Or nominatie is geweldig, vooral voor zijn leeftijd! Wat een talent!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ballon d'Or 2024: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo niet genomineerd

Wat ook opvallend was aan de lijst met genomineerden was dat de twee sterspelers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi voor het eerst sinds 21 jaar niet genomineerd voor de Ballon d'Or. Cristiano Ronaldo was vorig jaar ook al niet genomineerd, terwijl Lionel Messi toen zijn achtste Gouden Bal mee naar huis nam, nadat hij Argentinië wereldkampioen maakte. Daarbij is er dit jaar ook geen enkele Nederlander terug te vinden in de top 30.

Ster advertentie
Ster advertentie