Sport

Primeur in Engels profvoetbal: eerste vrouwelijke hoofdtrainer aangesteld

foto: Sky Sports News
  1. Newschevron right
  2. Primeur in Engels profvoetbal: eerste vrouwelijke hoofdtrainer aangesteld

Hannah Dingley (39) is de eerste vrouwelijke coach die de leiding heeft gekregen over een mannenteam in het Engelse proefvoetbal. Dingley is als interim-manager aangesteld van Forrest Green Rovers, momenteel actief in de Engelse League Two (het vierde niveau van Engeland).

'Op basis van verdiensten'

Dingley is al sinds 2019 betrokken bij Forrest green Rovers. "Hannah was de natuurlijke keuze voor ons als interim-manager", meldt de club in een statement. "Ze heeft geweldig leiding gegeven in de jeugd en deelt de waarden van de club. We hebben deze keuze gemaakt op basis van verdiensten."

De nieuwe manager zegt erg veel zin te hebben in de volgende stap in haar carrière. "Ik ben erg dankbaar voor deze kans en kijk ernaar uit om zo’n vooruitstrevende club te leiden." Dingley was eerder al actief als coach van de vrouwenteams voor Nottingham Forest, Leicester City en Lincoln.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Interim

Dingley neemt als interim-manager de taken over van Duncan Ferguson, die afgelopen seizoen met het team degradeerde naar de League Two. Het is nog niet duidelijk of Dingley ook de start van de competitie zal leiden, maar morgen staat ze wel al meteen aan het roer tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Melksham Town.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie