Sport

Mohamed Ihattaren beleefde heftige jaren na overlijden vader: “Woog 117 kilo”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mohamed Ihattaren beleefde heftige jaren na overlijden vader: “Woog 117 kilo”

Mohamed Ihattaren stond een aantal jaar geleden te boek als een van de grootste talenten van Nederland. Zo debuteerde hij op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van PSV. Na lang na het debuut van Ihattaren, overleed zijn vader waardoor hij mentaal in een dip raakte. Uiteindelijk gleed de voetballer uit Utrecht steeds verder af en woog hij in zijn dieptepunt 117 kilo, zo vertelde hij in gesprek met De Telegraaf.

Mohamed Ihattaren werkt aan comeback na overlijden vader

Mohamed Ihattaren is in de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest om veel meer redenen dan alleen het voetbal. Bij PSV vertrok de nog altijd maar 22-jarige voetballer door de achterdeur na een moeizame relatie met voormalig trainer Roger Schmidt. Dit nadat de voetballer nog rouwde om zijn overleden vader. Na periodes bij Sampdoria, Ajax en Slavia Praag is Mohamed Ihattaren momenteel clubloos. Nu heeft de voetballer aangegeven dat hij momenteel hard werkt aan zijn comeback. Dit doet Ihattaren met een speciaal team bestaande uit oud-voetballer Nordin Wooter en psychiater Bram Bakker. Dit team heet Projectteam Mo en moet ervoor gaan zorgen dat Mohamed Ihattaren weer aan de bak kan gaan.

Moeilijke jaren voor Mohamed Ihattaren na overlijden vader

Naar eigen zeggen is het voor Mohamed Ihattaren moeilijk geweest om mentaal te herstellen na het overlijden van zijn vader. Momenteel krijgt de oud-PSV’er dan ook EMDR-therapie. Dat is een methode waarbij er ingezoomd wordt op bepaalde trauma’s in het leven. Zo vertelde Ihattaren dat hij na het overlijden van zijn vader veel begon te eten. "Ik ben een emotie-eter. Omdat ik alles had vergooid, geen doel meer in mijn leven had en mentaal in de knoop zat, had ik geen rem meer en at ik me moddervet. Op een gegeven moment woog ik 117 kilo.” Ook vertelt de voetballer dat hij een omgekeerd slaapritme had na het overlijden van zijn vader: “Overdag sliep ik en 's nachts was ik wakker. Ik kon niet slapen. Nee, ik wilde niet slapen, want dan begon het. Dan zag ik beelden van mijn vader voor me."

Mohamed Ihattaren over zijn beslissingen de afgelopen jaren

Mohamed Ihattaren is in de afgelopen jaren vaak in opspraak geraakt vanwege gebeurtenissen in zijn privésfeer. Zo leende hij zijn auto uit aan een verdachte in het Marengoproces en werd hij twee keer gearresteerd. Achteraf schaamt Mohamed Ihattaren zich voor de dingen die hij verkeerd heeft gedaan. “Het kwam voort uit naïviteit. Ik kon niet inschatten wat goed of slecht voor mij of mijn toekomst was. Bovendien had ik toen nog niet dit team, mijn vangnet, om me heen om me te helpen. Vanaf nu wil ik alleen nog maar een voorbeeld voor mijn neefjes en nichtjes zijn en niet die rare oom.”

Naar eigen zeggen zal Mohamed Ihattaren vanaf nu niet meer terugvallen: "Mijn familie, een paar vrienden en de groep professionals die ik om me heen heb, zijn alles wat ik nodig heb. Ik focus me op de mensen op wie ik kan rekenen en die het beste met mij voor hebben. Ik weet zeker dat mijn vader in het paradijs nu trots op me is. Een betere motivatie om zo door te gaan, is er niet."

Ster advertentie
Ster advertentie