Sport

Wereldberoemde Francis Ngannou wil vechten tegen Rico Verhoeven

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wereldberoemde Francis Ngannou wil vechten tegen Rico Verhoeven

Francis Ngannou wordt door een hoop mensen gezien als de 'gevaarlijkste man op aarde', de Kameroens-Franse vechter staat open voor een gevecht tegen Rico Verhoeven.

Francis Ngannou vs. Verhoeven

Afgelopen weekend zorgde Francis Ngannou opnieuw voor opschudding in de vechtsportwereld. Na een afwezigheid van twee jaar in de MMA-kooi maakte de voormalig UFC-kampioen een spetterende comeback. Hij versloeg zijn tegenstander, Renan Ferreira, overtuigend en stuurde hem al in de eerste ronde naar huis. In een live-uitzending van Ariel Helwani, een prominente vechtsportjournalist, werd onthuld dat Marshall Zelaznik, de CEO van Glory, interesse heeft in een gevecht tussen Ngannou en Verhoeven.

"Send me the deal"

Ariel Helwani vroeg in de livestream aan Ngannou of hij ervoor openstaat, de MMA-vechter gaf een duidelijk antwoord: “Send me the deal.” Rico en Francis zijn geen onbekenden van elkaar, de twee trainden in het verleden wel eens samen. "Natuurlijk weet ik wie hij is. Ik ben hem een keer tegengekomen in de gym. We zijn bevriend, maar dat betekent niet dat we het niet tegen elkaar kunnen opnemen in een gevecht”. Verhoeven heeft zelf nog niet gereageerd op de geruchten, maar hij staat altijd open voor een nieuwe uitdaging. Wie zijn carrière een beetje heeft gevolgd, weet dat hij niet snel terugdeinst voor een groot gevecht.

Hoe gaat het gevecht eruitzien?

De vraag die velen bezighoudt, is onder welke regels het gevecht zou plaatsvinden. Wordt het een MMA-gevecht, een traditionele kickbokswedstrijd, of misschien een mix van beide disciplines? Beide vechters hebben immers hun roots in het kickboksen, maar Ngannou heeft ook een schat aan ervaring opgedaan in de UFC, vooral op de grond. Dat demonstreerde hij nog maar eens door Renan Ferreira in de eerste ronde compleet te domineren. Er is zelfs een kans dat het boksen wordt. Ngannou stond eerder al tegenover het Britse boksicoon Tyson Fury en verloor nipt, terwijl Verhoeven ook heeft aangegeven een overstap naar het boksen te overwegen. Een gevecht onder gemixte regels zou voor beide vechters een uitdaging zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie