Sport

Jarige Lamine Yamal (17) is de ster van het EK: “Kylian Mbappé wilde mijn shirt na de wedstrijd”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jarige Lamine Yamal (17) is de ster van het EK: “Kylian Mbappé wilde mijn shirt na de wedstrijd”

Voor het grote publiek is het nu duidelijk: Lamine Yamal is een hele grote meneer op het voetbalveld. Vandaag is de sterspeler van FC Barcelona en het Spaanse elftal zeventien jaar geworden. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, willen alle sterspelers zijn shirt hebben na de wedstrijd. Ook Kylian Mbappé wilde graag het shirt hebben van Yamal.

Shirt Lamine Yamal

Na de gewonnen halve finalewedstrijd tijdens het EK voetbal tegen Frankrijk, wilde een wel hele speciale voetballer het shirt van Lamine Yamal. Het Spaanse sportblad Marca meldt dat niemand minder dan Kylian Mbappé vroeg om het shirt van de Spaanse rechtsbuiten. “Mbappé vroeg inderdaad om mijn shirt. Of nou ja, het ging via de materiaalman. Die vroeg of ik mijn shirt aan Mbappé wilde geven. Dat deed ik graag.” Naar eigen zeggen was Kylian Mbappé niet de enige voetballer die zijn shirt wilde tijdens dit EK. “Federico Chiesa van Italië vroeg eerder ook al mijn shirt.”

Ouders

Het is geen geheim dat Lamine Yamal zich naar absolute hoogtes heeft gewerkt in zeer korte tijd. De voetballer schoot tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk op prachtige wijze de 1-1 tegen de touwen. Hiermee is hij de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. De jonge voetballer is vooral zijn ouders dankbaar dat ze hem altijd gesteund hebben in zijn droom. “Mijn ouders hebben zoveel gelaten voor mijn carrière. Toen ik jong was, brachten ze me altijd naar trainingen en wedstrijden. Ze waren heel blij toen ik scoorde tegen Frankrijk."

Vergelijking Messi

Lamine Yamal wordt vanwege zijn exceptionele talent vaak vergeleken met Lionel Messi. Beide spelers hebben het FC Barcelona-shirt gedragen en ook zijn ze allebei linksvoetige rechtsbuitens. Een vergelijking met een van de beste spelers ooit is natuurlijk een groot compliment, maar Lamine Yamal geeft toch aan dat hij zich niet kan vinden in deze vergelijking. "Ik wil gewoon Lamine zijn. Ik wil niet dat mensen me gaan zien als de nieuwe versie van Messi. Constant vergeleken worden met de beste speler aller tijden gaat mij niet helpen."

EK finale

Morgen zal Yamal met het Spaanse elftal aantreden tegen Engeland in de finale van het EK. De aanvaller wil niets liever dan Europees kampioen worden. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat dat zal lukken. "We moeten tegen Engeland hetzelfde spel spelen als tegen Duitsland en Frankrijk: balbezit hebben en domineren. Ik vind dat we de beste ploeg van dit EK zijn. Er is geen ploeg zoals Spanje. Niemand kan ons stoppen."

Ster advertentie
Ster advertentie