Sport

Frenkie de Jong maakt einde aan blessure- en salarisgeruchten: "Geen ruzie met Barça"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Frenkie de Jong maakt einde aan blessure- en salarisgeruchten: "Geen ruzie met Barça"

Na maanden van blessureleed en geruchten over spanningen met FC Barcelona doorbreekt Frenkie de Jong eindelijk de stilte. De middenvelder spreekt zich uit over zijn terugkeer op het veld en de geruchten over zijn salaris.

De Jong dichtbij rentree

Frenkie de Jong is eindelijk dichtbij zijn rentree bij FC Barcelona, na een enkelblessure die hem maandenlang aan de kant hield. De blessure, opgelopen in de El Clásico tegen Real Madrid, zorgde ervoor dat hij niet alleen de rest van het seizoen miste, maar ook het EK. In een interview met Barça TV gaf De Jong aan dat hij zijn zelfvertrouwen terug begint te krijgen: "Drie blessures aan dezelfde enkel hebben me mentaal geraakt, maar ik ben klaar om weer alles te geven." Hij hervatte onlangs de groepstrainingen en hoopt snel weer volledig fit te zijn om zijn team bij te staan.

Geruchten over mogelijke operatie

In Spaanse media gingen hardnekkige geruchten rond dat er spanningen waren ontstaan tussen De Jong en Barcelona vanwege een mogelijke operatie aan zijn enkel. De verhalen suggereerden dat De Jong zou hebben geweigerd om onder het mes te gaan, iets waar de club wél voorstander van zou zijn geweest. Frenkie maakte korte metten met die verhalen: "Dat is totaal niet waar. De club, de artsen en ik waren het eens dat een operatie niet de beste optie was." Volgens de middenvelder verliep alles in goed overleg, en begrijpt hij niet waar deze geruchten vandaan kwamen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Salarisgeruchten

Naast de berichten over zijn blessure, deden geruchten de ronde dat Frenkie dit seizoen maar liefst 37 miljoen euro zou verdienen door achterstallige betalingen van Barça. De Jong zette ook dit verhaal recht: "Dat bedrag klopt totaal niet. Het is een stuk lager dan wat er gespeculeerd wordt." Ondanks de geruchten en de lange periode van herstel, richt De Jong zich nu volledig op zijn terugkeer en het weer schitteren op het veld voor zowel Barcelona als het Nederlands elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie