Sport

Quincy Promes gespot op voetbalveld in Dubai: "Ze weten niet wie terug is"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes gespot op voetbalveld in Dubai: "Ze weten niet wie terug is"

Quincy Promes heeft zich voor het eerst laten zien sinds zijn vrijlating in Dubai. De aanvaller werd namelijk gespot op een trainingsveld met spelers van onder meer Liverpool en Swansea City.

"Weten niet wie terug is"

De beelden van Promes werden gisteren in een story geplaatst door het juicekanaal @reality_fbi. "Zo te zien wil Promes niets aan het toeval overlaten. Hoewel een mogelijke uitlevering naar Nederland nog boven zijn hoofd hangt, is hij zichzelf aan het klaarmaken voor het volgende seizoen. Hij traint bij @coachnic_ die zich specialiseert in explosiviteit", zo viel te lezen in de story.

Promes trainde onder andere met Isaac Mabaya van Liverpool FC under-21 en Jamal Lowe van Swansea City. Op de beelden van de training is ook te zien hoe de 32-jarige Amsterdammer in de camera zegt: "Ze weten niet wie er terug is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrestatie

Quincy Promes werd op 13 maart gearresteerd in Dubai. “Na een intensieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland is in Dubai een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, gearresteerd”, schreef het Openbaar Ministerie in een persbericht. "Nederland heeft om de uitlevering gevraagd." Het OM zei verder dat de aangehouden man, die volgens diverse media "in alle luxe in Dubai zou verblijven", naar verwachting spoedig overgeleverd zou worden.

De voetballer werd dit jaar in Nederland veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd.

Vrijgelaten

Het Parool meldde op 17 mei dat Promes onder voorwaarden is vrijgelaten in Dubai. Het is niet helemaal duidelijk onder welke voorwaarden de voetballer is vrijgelaten, maar het is aannemelijk dat hij niet naar het buitenland mag reizen. "In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om aan elke oproep van de autoriteiten gehoor te geven", schreef de krant.

Ster advertentie
Ster advertentie