Sport

1. Newschevron right
  2. Kylian Mbappé leidt Real Madrid naar overwinning op Real Betis met eerste competitiedoelpunten

Kylian Mbappé heeft zijn eerste doelpunten in La Liga gescoord voor Real Madrid tijdens de 2-0 overwinning op Real Betis. Deze goals, ook zijn eerste in het iconische Bernabéu-stadion, waren cruciaal voor Real Madrid in hun tweede overwinning van het seizoen, waarmee ze nu op acht punten uit vier wedstrijden staan.

Mbappés eerste doelpunten in La Liga voor Real Madrid

Kylian Mbappé schepte hoge verwachtingen met zijn zomertransfer van Paris Saint-Germain naar Real Madrid, maar de Franse sterspeler slaagde er niet in om te scoren in zijn eerste drie competitiewedstrijden. Maar alles veranderde tijdens de wedstrijd tegen Real Betis, waarin hij de bal in de tweede helft eindelijk het net inschoot. Na een briljante actie van Rodrygo en een assist van Federico Valverde, scoorde Kylian Mbappé zijn eerste doelpunt, waarmee hij Real Madrid op voorsprong zette.

Real Madrid wint na penalty Mbappé tegen Real Betis

Kort na zijn eerste doelpunt kreeg Real Madrid een strafschop toegewezen na een overtreding van de Betis-keeper op Vinícius Júnior. Kylian Mbappé stapte zelfverzekerd naar voren om de penalty te nemen en schoot de bal beheerst binnen, wat hem een staande ovatie opleverde in het Bernabéu.

Real Madrid blijft FC Barcelona achtervolgen in La Liga

Met deze overwinning heeft Real Madrid nu acht punten uit vier wedstrijden. Toch blijven ze achter op FC Barcelona, die een score van twaalf punten uit vier wedstrijden heeft en daarmee de koppositie in La Liga stevig in handen heeft.

Girona boekt belangrijke overwinning tegen Sevilla

In een andere belangrijke wedstrijd wist Girona, de Champions League-tegenstander van Feyenoord en PSV, hun tweede overwinning van het seizoen te boeken tegen Sevilla. Daley Blind speelde de hele wedstrijd voor Girona, terwijl Arnaut Danjuma in de tweede helft zijn debuut maakte. Goals van Iván Martín en Abel Ruiz zorgden voor een 0-2 overwinning voor de Catalanen.