Sport

Ryan Garcia gearresteerd na vandalisme: 'Het is een buitengewoon uitdagende tijd voor hem'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ryan Garcia gearresteerd na vandalisme: 'Het is een buitengewoon uitdagende tijd voor hem'

De advocaat van Ryan Garcia heeft van zich laten horen nadat de topbokser op 8 juni werd gearresteerd. Garcia zou vernieling ter waarde van 15.000 dollar hebben aangericht in een pand in Beverly Hills. De 25-jarige bokser werd opgepakt nadat het personeel van het Waldorf Astoria Hotel de politie had gebeld.

Medisch onderzoek

Wat de precieze schade is die hij heeft aangericht, is nog niet bekend. Toen de politie hem tegenhield, zei Garcia dat hij medische hulp nodig had. Hij werd meteen naar het Cedars-Sinai Medisch Centrum gebracht.

Garcia werd door de politie naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek en om behandeld te worden. Dat bevestigt zijn advocaat Darin Chavez. "Het lijkt erop dat hij misschien beschuldigd kan worden van dronken zijn in het openbaar", zegt hij.

Vandalisme

Ook kan hij worden aangeklaagd voor vandalisme. En als dat gebeurt, kan dat hem veel gaan kosten. In Californië geldt het namelijk als een zware aanklacht als de schade meer dan 400 dollar bedraagt. Hoe zwaar de straf is die Garcia krijgt, hangt af van hoe groot de schade is en hoeveel de kapotte spullen waard zijn.

Gezondheid van moeder

De bokser heeft volgens zijn advocaat vaak verteld over problemen met zijn geestelijke gezondheid. "Nu gaat het erg slecht met hem", zei zijn advocaat zaterdag in een verklaring. Garcia werd volgens hem op een moeilijk moment werd gearresteerd: hij zou slecht nieuws hebben gekregen over de gezondheid van zijn moeder.

Zijn advocaat hoopt dat fans en het publiek hem steunen en begrijpen. Ondertussen zou Garcia's team ervoor zorgen dat hij de juiste hulp krijgt. "Blijf Ryan steunen terwijl hij zich nu op zijn gezin en gezondheid richt", zei hij in de verklaring.

Schorsing

Garcia werd geschorst door de New York Athletic Commission nadat hij positief testte op de verboden stof ostarine. Dit gebeurde vlak voor zijn overwinning op Devin Haney in april, wat tot veel problemen leidde. Garcia won drie keer van hem, maar kon de titel niet winnen, omdat hij 3,2 pond te zwaar woog. De commissie moet nog een besluit nemen, en zijn overwinning kan nog worden teruggedraaid.

Ster advertentie
Ster advertentie