Sport

ESPN-analist Shaka Hislop raakt live op tv buiten bewustzijn tijdens oefenduel AC Milan - Real Madrid

foto: ESPNfoto: ESPN
  1. Newschevron right
  2. ESPN-analist Shaka Hislop raakt live op tv buiten bewustzijn tijdens oefenduel AC Milan - Real Madrid

ESPN-analist Shaka Hislop is afgelopen zondag live op tv buiten bewustzijn geraakt. De oud-doelman van onder meer Newcastle United analyseerde de wedstrijd tussen Real Madrid en AC Milan, toen hij uit het niets onwel werd en in elkaar zakte. Zijn collega Dan Thomas raakte in paniek en schreeuwde direct om hulp.

Analist Shaka Hislop

Voor veel voetbalclubs is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in volle gang en dat levert vaak mooie affiches op. Zo speelden Real Madrid en AC Milan afgelopen zondag een oefenduel tegen elkaar in Amerika. Veel voetbalfans zouden waarschijnlijk jaloers zijn op de baan van Shaka Hislop, die tussen de supersterren op het veld zijn mening over de wedstrijd met de wereld deelde.

Live op tv buiten bewustzijn

Terwijl Hislop en Thomas hun pre-match analyses doornamen, gebeurde er echter iets angstaanjagends. De 54-jarige oud-doelman deed er alles aan om op zijn benen te blijven staan, maar verloor zichtbaar zijn bewustzijn. Hij deed een paar stappen achteruit, voordat hij naar voren strompelde en tegen zijn collega Thomas aanviel. De presentator was op zijn beurt natuurlijk niet voorbereid op het voorval en wist Hislop niet op te vangen toen de analist zijn kant op viel.

Thomas raakte zichtbaar in paniek en schreeuwde om hulp. In het stadion waren er gelukkig medici aanwezig die naar Hislop toesnelden om hem te verzorgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hislop weer bij bewustzijn

Hislop, die sinds 2009 bij ESPN werkt als analist, werd uiteindelijk van het veld geholpen en buiten de lijnen verder verzorgd. Zijn collega Thomas kondigde tijdens de rust van de wedstrijd tussen AC Milan en Real Madrid aan dat het alweer een stuk beter ging met zijn goede vriend. "Zoals het er nu naar uitziet, gaat het de goede kant op. Hij is weer bij bewustzijn en hij praat."

Thomas maakte verder bekend dat Hislop zich schaamde voor wat er gebeurde. "Hij heeft zich uitgebreid verontschuldigd, maar dat hoefde natuurlijk helemaal niet." Hoewel het niet duidelijk is wat er precies aan de hand was, is iedereen vooral blij dat Hislop er naar verwachting goed van af komt. "Het is nog veel te vroegen om een gedetailleerde diagnose te stellen, maar het belangrijkste is dat Shaka weer bij bewustzijn is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie