Sport

Mbappé mist waarschijnlijk duel met Nederland en grapt: "Iemand suggesties?"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mbappé mist waarschijnlijk duel met Nederland en grapt: "Iemand suggesties?"

Kylian Mbappé mist hoogstwaarschijnlijk de EK-wedstrijd tegen Nederland. Dat schrijft de Franse sportkrant L'Equipe. Volgens het medium is de sterspeler van Frankrijk pas weer in de knock-outfase inzetbaar. Mbappé brak gisteren zijn neus in het duel tegen Oostenrijk, dat door Frankrijk met 0-1 werd gewonnen. Zelf reageert de aanvoerder van het Franse elftal op ludieke wijze via social media.

Mbappé breekt zijn neus

Kylian Mbappé kwam aan het einde van de wedstrijd in botsing met de Oostenrijkse verdediger Kevin Danso. Tot grote schrik van veel voetbalsupporters lag de nieuwe aanwinst van Real Madrid aangeslagen op de grond, terwijl zijn gezicht en shirt onder het bloed zaten. Mbappé werd dan ook direct gewisseld en naar het ziekenhuis gebracht.

foto: AFP

Mbappé breekt zijn neus in het duel tegen Oostenrijk

Speciaal masker

In een statement laat de Franse voetbalbond weten dat de 25-jarige Mbappé veel pijn heeft, maar niet onder het mes hoeft. "Mbappé zal de komende dagen behandeld worden, maar zal geen operatie ondergaan." Wanneer de aanvaller weer op het veld zal verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk. "Maar er zal in ieder geval een speciaal masker voor hem worden gemaakt, waardoor de nummer tien van de nationale ploeg zich kan voorbereiden om weer mee te spelen op het EK. Echter, eerst wacht voor hem nog een behandelingsperiode."

Ondertussen heeft ook Kylian Mbappé van zich laten horen. De aanvaller lijkt zich geen grote zorgen te maken en vroeg zijn fans om input voor zijn nieuwe look. "Iemand suggesties of eventuele ideeën voor maskers?", schreef de sterspeler op X.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegenstander Oranje

Dat Mbappé momenteel moet bijkomen van een blessure, zal voor veel Nederlandse voetbalfans als gunstig worden gezien. De aanvaller staat namelijk bekend als de beste speler van het Franse elftal en misschien zelfs wel van de wereld.

Frankrijk en Nederland zullen komende vrijdag om 21.00 uur uitvechten wie de koppositie in poule D pakt. Vervolgens sluiten de Fransen op dinsdag 25 juni de poulefase af tegen Polen, terwijl Oranje dan tegen Oostenrijk speelt.

Ster advertentie
Ster advertentie