Sport

Lamine Yamal racistisch bejegend door supporters tijdens El Clásico

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lamine Yamal racistisch bejegend door supporters tijdens El Clásico

Een enerverende El Clásico, die uiteindelijk overtuigend werd gewonnen door Barcelona, kreeg toch een smet op de avond. Real Madrid start een onderzoek naar racistische uitingen tegen Barça-spelers Lamine Yamal en Alejandro Balde tijdens de wedstrijd.

RACISTISCHE LEUZEN

Real Madrid heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar racistische leuzen die afgelopen zaterdag werden gescandeerd tijdens El Clásico, de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona (0-4). De spelers Lamine Yamal en Alejandro Balde van Barcelona zouden tijdens het vieren van een doelpunt racistische opmerkingen hebben ontvangen vanuit de hoek van het stadion met Real-supporters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie van de club

Op sociale media circuleerden beelden waarop duidelijk te horen was dat enkele fans zich racistisch uitlieten naar Yamal, die een kwartier voor tijd de 3-0 voor Barça scoorde. Real Madrid kwam snel met een statement op hun website, waarin de club het incident streng veroordeelde en aangaf dat ze racisme, vreemdelingenhaat en geweld volledig afkeuren. "Real Madrid betreurt de beledigingen die een kleine groep fans heeft geuit", aldus de club. "We hebben een onderzoek geopend om de daders van deze betreurenswaardige uitlatingen te identificeren, zodat we de nodige disciplinaire en gerechtelijke stappen kunnen ondernemen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vinícius Júnior

Racisme in de Spaanse competitie is de laatste jaren een terugkerend probleem geworden, met name richting donkere spelers. Een van de meest spraakmakende gevallen is dat van Vinícius Júnior, de Braziliaanse ster van Real Madrid. Hij is meerdere keren racistisch bejegend door supporters tijdens wedstrijden, zowel thuis als uit. De Spaanse bond heeft na aanhoudende kritiek stappen ondernomen om strenger op te treden tegen racistische uitingen, maar het probleem blijft hardnekkig bestaan.

Ster advertentie
Ster advertentie