Sport

Ronald Koeman botst met journalist na vraag over Memphis Depay: "Toon beetje respect"

foto: Persconferentie KNVB
  1. Newschevron right
  2. Ronald Koeman botst met journalist na vraag over Memphis Depay: "Toon beetje respect"

Ronald Koeman heeft Valentijn Driessen op zijn plek gezet tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal. De bondscoach deed dat nadat de verslaggever van De Telegraaf neerbuigend sprak over onder andere Memphis Depay. "Toon een beetje respect."

Ronald Koeman botst na vraag over Memphis Depay

Het is niet de eerste keer dat Ronald Koeman en Valentijn Driessen een aanvaring met elkaar hebben. Zo zal het voor velen geen verrassing zijn dat de verslaggever het tijdens de persconferentie had gemunt op Memphis Depay, over wie hij wel vaker discussies inleidt. "Maar durf jij die keuze dan te maken, door Depay thuis te laten? Nu hou je hem ook weer aan het lijntje, terwijl hij eigenlijk nooit heeft geleverd op eindtoernooien", aldus de verslaggever, die zijn vraag met een duidelijk neerbuigende toon presenteert. "Hij doet net niet wat je wil."

Quote

Helaas selecteren ze niet door bij de krant.

Ronald Koeman tegen Valentijn Driessen

Koeman zet Valentijn Driessen op zijn plek

Terwijl Valentijn Driessen nog bezig is met de argumentatie van zijn standpunt, onderbreekt Ronald Koeman de sportjournalist. "Valentijn, Valentijn, Valentijn... Toon een beetje respect in je vraagstelling." De bondscoach doelt met name op de opmerking dat Memphis nooit van waarde is geweest voor Oranje. "Die jongen is bijna topscorer van Nederland, Valentijn. Leer dat nou eens een keer..." Ronald Koeman deelt vervolgens een duidelijke sneer uit. "Helaas selecteren ze niet door bij de krant", refereert de bondscoach naar de werkgever van Driessen. "Wij doen dat wel. Een beetje respect in je vraagstelling naar dat soort spelers. Neem ook eens een keer wat van mij aan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Memphis Depay zonder club

Memphis Depay zit momenteel zonder club sinds zijn contract bij Atlético Madrid deze zomer afliep. Om die reden is de 30-jarige international niet geselecteerd voor het Nederlands elftal. "Als je geen club hebt, kun je ook niet voor Oranje spelen. Ik hoop dat hij snel een club vindt en fit wordt. Want dan is hij ook weer een optie voor ons", aldus bondscoach Ronald Koeman. "Ik weet wel iets meer, omdat ik altijd contact heb met Memphis. Ik heb hem gevraagd naar de situatie. Er is nog niet iets dusdanig goeds gekomen dat hij een keuze heeft kunnen maken."

In totaal heeft Memphis Depay 97 wedstrijden voor het Nederlands elftal gespeeld, waarin hij 46 doelpunten maakte. De bekritiseerde aanvaller moet in dat opzicht alleen all time topscorer Robin van Persie voor zich dulden, die 50 goals voor Oranje scoorde.

foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie