Sport

Max Verstappen wint chaotische Grand Prix van Australië

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Max Verstappen wint chaotische Grand Prix van Australië

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn F1-carrière de Grand Prix van Australië gewonnen. Lewis Hamilton reed naar een mooie tweede plaats en Fernando Alonso eindigde als derde. Drie herstarts en acht uitvallers zorgden vanaf het begin voor chaos. De race in Melbourne kwam met een safetycar-situatie tot een einde.

Safetycar

Verstappen lag ruim aan de leiding toen de race drie ronden voor het einde werd stilgelegd. Het betekende een herstart. Verstappen wist zijn positie bij de derde start vast te houden, maar achter hem ging er van alles mis. Auto’s vlogen van de baan of ramden de omheining. De race werd vervolgens opnieuw stilgelegd.
Met officieel nog één ronde te gaan was er geen ruimte voor nog een herstart. De raceleiding besloot vervolgens het veld nog de baan op te sturen achter de safetycar. Zo haalde Max uiteindelijk met een sukkeldrafje de finish. Voor Verstappen is het zijn eerste overwinning in Australië en zijn 37e winst in een Formule 1-race.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chaos

De chaos was gedurende de hele race aanwezig. In de eerste ronde ging het al mis bij Charles Leclerc. De winnaar van vorig jaar lag er na een paar bochten al uit. Na een tikje raakte hij in een spin en gleed met zijn Ferrari de grindbak in. Door een crash van Alexander Albon werd er na negen rondes voor de eerste keer afgevlagd. De omheining van het circuit was dusdanig beschadigd dat reparatie nodig was. Nyck de Vries was in de slotfase de vierde coureur die na de herstart de strijd moest staken.

Ster advertentie
Ster advertentie