Sport

Mo Ihattaren in interview na debuut RKC: "Ik ben geen patiënt, nooit geweest"

foto: Eredivisie
  1. Newschevron right
  2. Mo Ihattaren in interview na debuut RKC: "Ik ben geen patiënt, nooit geweest"

Mohammed Ihattaren maakte gisteren zijn debuut voor RKC Waalwijk, de 22-jarige voetballer sprak na afloop met Hans Kraay over zijn afwezigheid.

Mo Ihattaren over comeback

Kraay vroeg aan Mo Ihattaren hoe hij ervan overtuigd is dat hij geen terugval zal krijgen. "Omdat ik keihard aan mezelf en mijn situatie heb gewerkt. Ik heb veel dingen moeten opofferen om weer terug te komen", reageerde de 22-jarige speler. Ihattaren maakte zijn rentree in de slotfase tegen Ajax, zijn eerste minuten in de Eredivisie sinds april 2021. Kraay wilde weten wanneer Ihattaren besloot om zich volledig te richten op zijn terugkeer als profvoetballer. "Dat moment kwam direct na mijn terugkeer van Slavia Praag, vlak na de ramadan".

"Nu moet ik doorpakken"

Mo Ihattaren vertelde dat zijn familie aanvankelijk aarzelde over zijn snelle terugkeer naar het voetbal. "Ze wilden dat ik eerst aan mezelf zou werken. Ze weten dat ik een goed mens ben, maar je moet ook je zaken daarbuiten op orde hebben. Uiteindelijk is het goed gekomen. Ik heb veel hulp gehad en het is maandenlang goed gegaan. Nu moet ik doorpakken".

"Geen terugval"

Mo Ihattaren zei dat hij zijn situatie per wedstrijd bekijkt en blij is met de steun van zijn team. Bang voor een terugval is hij niet. "Nee, iedereen heeft wel eens een terugval. Ook jij, Hans". Kraay reageerde enigszins verrast: "Een terugvalletje?" Ihattaren antwoordde lachend: "Iedereen heeft wel eens een terugvalletje in zijn leven." De presentator gaf vervolgens toe: "Eigenlijk heb ik ook wel eens een terugvalletje", waarop Ihattaren moest lachen en zei: "Deze man, joh".

"Nooit een patiënt geweest"

Ook kon Mo Ihattaren lachen om Kraay's kritiek op voormalig psycholoog Bram Bakker, die beweerde dat Ihattaren binnen een halfjaar voor Oranje kan spelen. "Heb je niet tegen hem gezegd: 'Bram, bemoei je niet met voetbal'?" vroeg Kraay. Ihattaren lachte: "Dat zouden jullie willen. Nee, dat heb ik niet gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik weet dat ik veel aan Bram heb gehad, ook buiten het voetbal. Hij is een goed mens. Maar ook hij maakt fouten". Aan het einde van het interview zei Kraay: "Laten we afspreken dat we allebei geen terugvalletje krijgen. Doe je moeder de groeten. Ik mankeer niks hoor. Jij bent een patiënt, ik niet". Ihattaren reageerde verrast op de opmerking,: "Ik ben geen patiënt, man. Nooit geweest. Ik ben tot mezelf gekomen, vriend. Ik zie je snel weer." Kraay nuanceerde snel: "Niet meer," waarmee hij de opmerking probeerde recht te zetten.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie