Sport

Neergeslagen Turkse scheidsrechter reageert op incident: "Hij ging me vermoorden"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Neergeslagen Turkse scheidsrechter reageert op incident: "Hij ging me vermoorden"

De Turkse scheidsrechter die maandagavond op het veld werd neergeslagen door de voorzitter van de voetbalclub Ankaragücü, reageert nu op het voorval vanuit het ziekenhuis. Hij hield een blauw oog en nekklachten over aan de klap die hem werd uitgedeeld. Dit melden verschillende Turkse media.

Ziekenhuis

Halil Umut Meler, de scheidsrechter vertelt dat voorzitter Faruk Koca hem recht onder zijn linkeroog sloeg. "Hij sloeg me zo hard dat ik op de grond viel. Vervolgens kreeg ik nog trappen in mijn gezicht en tegen andere delen van mijn lichaam", aldus Meler. Daarbij maakte Koca ook nog eens serieuze dreigementen, volgens de scheidsrechter. "Ik hoorde Koca ook roepen dat het 'gedaan' was met mij. Hij zei specifiek tegen mij dat hij me ging vermoorden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Neergeslagen

De wedstrijd tussen Ankaragücü en Rizespor eindigde in een gelijkspel maandagavond, wat leidde tot grote woede van de Ankaragücü-voorzitter. Na de wedstrijd stormde Koca het veld op en sloeg hij zonder blikken of blozen de scheidsrechter neer. Op het moment dat de scheidsrechter op de grond lag, bestormden ook enkele supporters het veld om hem vervolgens toe te takelen. Politieagenten grepen in en probeerden de scheidsrechter nog te beschermen, maar het kwaad was al geschied.

Meler werd van het veld begeleid door hulpverleners en is toen direct naar het ziekenhuis gebracht. De behandelend arts zei tegen Turkse media dat de verwondingen van de scheidsrechter niet levensbedreigend zijn, maar dat ze zijn situatie in de gaten houden vanwege zijn hoofdwond. Volgens de eerste onderzoeken heeft Meler geen blijvende schade heeft opgelopen. De artsen verwachten dat hij woensdag het ziekenhuis weer kan verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

Ankaragücü heeft in een statement op X excuses gemaakt aan de scheidsrechter. "Wij willen onze We zijn bedroefd door het incident dat vanavond heeft plaatsgevonden. Onze excuses aan het Turkse voetbalpubliek, de hele sportgemeenschap en in het bijzonder aan de heer Meler en zijn familie." Naast de voetbalclub heeft ook Koca zijn excuses aangeboden via de site van de club. Hij laat weten dat hij zich "ten zeerste schaamt" en dat hij afstand heeft genomen van de club "om verdere schade" voor de club, fans, gemeenschap en zijn eigen familie te voorkomen.

De Turkse voetbalbond heeft besloten om voor onbepaalde tijd alle competities stil te leggen en de voorzitter is vrijwel direct opgestapt na het incident. De daders, inclusief de voorzitter, zijn inmiddels opgepakt.

Ster advertentie
Ster advertentie