Sport

Liverpool-aanvaller Luis Díaz smeekt ontvoerders om zijn vader vrij te laten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Liverpool-aanvaller Luis Díaz smeekt ontvoerders om zijn vader vrij te laten

Luis Díaz heeft een oproep gedaan aan de ontvoerders van zijn vader. Middels een statement op Instagram laat hij weten dat hij hoopt dat zijn vader zo snel mogelijk wordt vrijgelaten.

"Hier spreekt niet de voetballer. Hier spreekt Lucho Díaz, de zoon van Luís Manuel Díaz. Mijn vader, een hardwerkende man en een steunpilaar van de familie, is ontvoerd. Ik vraag ELN om mijn vader zo snel mogelijk vrij te laten", schrijft Díaz in zijn verklaring. "Iedere seconde, ieder minuut maken we ons meer zorgen. Er zijn geen woorden om de gevoelens van mijn moeder, broers, zussen en van mezelf te beschrijven. Dat zal zo blijven zolang hij niet thuis is. Ik smeek jullie om mijn vader vrij te laten en zijn integriteit te respecteren. Ik wil alle Colombianen en de internationale gemeenschap bedanken voor de steun."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder vrijgelaten

De ouders van Díaz werden op 28 oktober ontvoerd door de communistische guerrillabeweging ELN. De ontvoering gebeurde in het noordoostelijke deel van Colombia, in een gebied genaamd La Guajira. De ouders van de Liverpool-speler werden bij een tankstation door gewapende mannen op motoren overmand. Zijn moeder is inmiddels gered en verkeert in goede gezondheid, maar ELN houdt zijn vader nog altijd gevangen.

'Vrijheid voor papa'

Afgelopen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Luton Town, die eindigde in een gelijkspel, maakte Díaz de gelijkmaker in de blessuretijd. De 26-jarige aanvaller liet tijdens het juichen zijn shirt zien waarop de tekst 'libertad para papa' (vrijheid voor papa) te lezen viel.

Ster advertentie
Ster advertentie