Sport

Varkenskop met kogel: Di María ziet door bedreiging af van transfer naar oude club

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Varkenskop met kogel: Di María ziet door bedreiging af van transfer naar oude club

Ángel Di María ziet af van een overstap naar Rosario, omdat hij al maandenlang doodsbedreigingen ontvangt. De 36-jarige voetballer heeft vanwege de veiligheid van zijn familie besloten om zijn carrière niet te vervolgen bij de Argentijnse club.

Terugkeer bij Rosario

Di María liep deze zomer uit zijn contract bij het Portugese SLB Benfica. De laatste maanden speculeerden buitenlandse media veelvuldig over een terugkeer naar Argentinië. Ook de buitenspeler zelf zou opengestaan hebben voor een rentree bij Rosario, de club waar hij zijn debuut in het professionele voetbal maakte. Echter, niet iedereen was enthousiast over een mogelijke terugkeer van Di Maria.

Di María bedreigd

In gesprek met tv-zender Rosario3 vertelt Di Maria over één van de vele bedreigingen aan zijn adres. "Laatst gooide iemand een doos voor de winkel van mijn zus. Daarin zat een varkenskop met een kogel in het voorhoofd. In de brief stond dat mijn dochter de volgende met een kogel in het hoofd zou zijn als ik zou terugkeren naar Rosario."

Di Maria deelt zijn verhaal om de voetbalfans in Argentinië een inkijkje te geven in zijn situatie. Het liefst zou hij namelijk terugkeren naar zijn moederland. "Om de gemoedsrust en het geluk van mijn familie te waarborgen, kies ik er met pijn in het hart voor om niet terug te keren bij Rosario. Ze hebben mijn familie geraakt en dat kan ik niet toestaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Messi werd ook bedreigd

In het programma haalt Di María ook een ander incident aan. Zo werden hij en zijn familie in maart bedreigd bij het huis van zijn ouders in Rosario. In de stad waar drugbendes de regie in handen hebben, stond een bord met de tekst: "Zeg tegen je zoon Ángel dat hij niet moet terugkomen naar Rosario. Anders zullen we een familielid vermoorden."

Di María is niet de enige voetballer uit Rosario die te maken heeft met ernstige bedreigingen. Ook Lionel Messi heeft dit meerdere malen meegemaakt. Het is echter niet duidelijk waarom de drugsbendes niet willen dat de topvoetballers terugkeren naar hun jeugdclub.

Angel Di María

De 36-jarige Angel Di María zette afgelopen zomer een punt achter zijn interlandcarrière, nadat hij met Argentinië de Copa América won. Hij speelde ook een belangrijke rol in het elftal dat in 2022 het WK in Qatar won. In totaal kwam hij 145 keer uit voor het nationale elftal.

Daarnaast heeft Di María ook een behoorlijke staat van dienst als clubspeler. Zo speelde hij onder meer voor teams als Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain en Juventus.

foto: AFP

Di María bij zijn laatste duel voor Argentinië

Ster advertentie
Ster advertentie