Sport

Trainer Maurice Steijn per direct weg bij Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Trainer Maurice Steijn per direct weg bij Ajax

Maurice Steijn vertrekt per direct bij Ajax na een teleurstellende seizoenstart. Zowel de clubleiding als de Haagse hoofdtrainer zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om de samenwerking te beëindigen.

"Sportieve resultaten bleven achter"

Steijn kwam afgelopen zomer van Sparta naar Ajax en was vier maanden lang de hoofdtrainer van de Amsterdammers. De Hagenaar zou aanvankelijk tot medio 2026 aanblijven als hoofdtrainer, maar volgens Jan van Halst, algemeen directeur van Ajax, bleven "de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team achter". Steijn gaf vandaag in een gesprek met de clubleiding aan dat hij twijfelde of hij nog de juiste man is om Ajax te trainen. "Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan", aldus Van Halst. Assistent-trainer Hedwiges Maduro neemt voorlopig de taken van Steijn waar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niet gelukt"

Steijn zegt in een verklaring dat hij zijn vertrek bij Ajax betreurt, maar dat zijn beslissing het beste is voor de club. "Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat."

Slechtste seizoenstart ooit

Ajax beleeft momenteel zijn slechtste seizoenstart ooit. De club heeft inmiddels zeven wedstrijden achter de rug en boekte de enige overwinning van het seizoen tegen Heracles Almelo. Afgelopen zondag verloor Ajax met 4-3 van FC Utrecht. Daardoor bungelt de 36-voudig landskampioen nu onderin de Eredivisie.

Ster advertentie
Ster advertentie