Sport

Lamine Yamal who? Sullivan (14) verbreekt record met debuut op allerhoogste niveau

foto: Instagram: @cavan.sull
  1. Newschevron right
  2. Lamine Yamal who? Sullivan (14) verbreekt record met debuut op allerhoogste niveau

Youngins are winning! De 14-jarige Cavan Sullivan heeft zijn debuut gemaakt in de Major League Soccer en is daarmee de jongste voetballer ooit op het allerhoogste niveau in de Verenigde Staten. De speler van Philadelphia Union viel in de 85e minuut van de wedstrijd in en verbrak daarmee het record van Freddy Adu.

Sullivan (14) maakt debuut

Sullivan is om precies te zijn 14 jaar en 293 dagen oud. Daarmee is hij 13 dagen jonger dan Adu bij zijn debuut, die destijds 14 jaar en 306 dagen oud was. Het toptalent van Philadelphia Union tekende niet lang geleden een contract bij de voetbalclub, die een samenwerkingsverband heeft met het Engelse Manchester City.

Bij de presentatie van Sullivan werd door het bestuur al duidelijk gemaakt dat het de bedoeling is dat hij in de toekomst bij City gaat spelen. Vanwege de Brexit kan dat echter pas vanaf zijn achttiende levensjaar, waardoor de Engelse topclub hem bij Philadelphia heeft gestald om zich te ontwikkelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Dit is nog maar het begin'

"Ik heb mijn hele leven op deze dag gewacht", schrijft Sullivan na zijn debuut trots op Instagram. "Het is op zijn zachtst gezegd surrealistisch. Ik wil de fans, mijn familie en de stad Philadelphia graag bedanken dat ze dit speciale moment mogelijk hebben gemaakt." De 14-jarige voetballer sluit zijn bericht ambitieus af. "Dit is nog maar het begin..."

Cavan Sullivan stond de laatste vijf minuten van de wedstrijd tegen England Revolution op het veld met zijn broer Quinn Sullivan (20), die het laatste doelpunt voor zijn rekening nam (5-1 winst).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie