Sport

Brian Brobbey reageert lachend op kritiek Marco van Basten: “Hij vindt mij interessant”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Brian Brobbey reageert lachend op kritiek Marco van Basten: “Hij vindt mij interessant”

Brian Brobbey is onlangs opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman voor de aankomende twee interlands tegen Hongarije en Duitsland. Het is de Ajax-spits niet ontgaan dat hij de laatste tijd vaak het onderwerp van gesprek is in voetbalpraatprogramma’s. Zo leverde oud-topvoetballer Marco van Basten felle kritiek op de speelwijze van Brobbey: “Technisch ondermaats.”

Marco van Basten levert harde kritiek op Brian Brobbey

Marco van Basten is van mening dat Brian Brobbey op sommige aspecten van het voetbal te kort komt. Zo zei Van Basten dat de 22-jarige spits te veel kansen mist en dus geen ‘coole afmaker’ is. Ook zou Brobbey volgens de EK-winnaar ‘met alles en iedereen ruzie hebben en constant duwen en trekken’. “Geen slimme voetballer”, aldus Marco van Basten. Qua fysieke gesteldheid zit het wat betreft Marco van Basten wel snor met Brian Brobbey, maar de topspits besluit in het programma Rondo dat hij technisch ondermaats is.

Brian Brobbey: "Hij heeft vijftig keer hetzelfde over me gezegd"

Momenteel verblijft Brian Brobbey met het Nederlands elftal in Zeist ter voorbereiding van de aankomende twee interlands. Daar werd de spits gevraagd naar de uitspraken van Marco van Basten. Het viel Brian Brobbey op dat de topspits van weleer opvallend vaak kritiek op zijn spel heeft. Hierover zei hij: "Hij heeft denk ik al vijftig keer hetzelfde over me gezegd.” De 22-jarige Ajax-aanvaller gaf aan dat hij de uitspraken van Van Basten totaal niet irritant vindt. Hij vindt me denk ik toch een leuke of interessante speler of jongen. Anders praat je niet zo vaak over me."

Ster advertentie
Ster advertentie