Sport

Jamal Ben Saddik niet eens met keuze Glory: "Iemand van Rico's team moet geschorst worden"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik niet eens met keuze Glory: "Iemand van Rico's team moet geschorst worden"

Jamal Ben Saddik is het niet eens met de straf die Glory hem heeft opgelegd na het maken van een trappende beweging richting Rico Verhoeven. De kickbokser heeft namelijk te horen gekregen dat hij voor zes maanden geschorst is. Zelf zegt hij dat de straf te zwaar is en dat iemand uit het team van Verhoeven juist moet worden geschorst.

Jamal Ben Saddik over 'trap'

Jamal Ben Saddik zorgde afgelopen maart voor veel ophef tijdens een wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Nabil Khachab. Na een woordenwisseling met Verhoeven liep hij namelijk naar hem toe en maakte hij een trappende beweging richting de kickbokser. Zelf zegt Ben Saddik, in het tv-programma Renze, dat er sprake was van een fysieke dreiging vanuit het team van Verhoeven en noemt hij zijn actie een "schijnbeweging". "Ik zag het team van Rico heel dreigend op mijn trainer afstappen. Toen dacht ik: dit kan ik niet laten gebeuren. Ik moet er zijn voor mijn team en mijn team beschermen. Ik ben de ring ingestapt en heb een schijnbeweging gemaakt naar Rico", vertelt Ben Saddik.

De kickbokser beaamt dat het incident niet had mogen gebeuren, maar dat het in de media groter werd gemaakt dan het daadwerkelijk was. "Als ik hem echt wilde trappen, dan was dat ook wel écht gebeurd. Dat weet Rico zelf ook."

Niet eens met de straf vanuit Glory

Jamal Ben Saddik begrijpt dat zijn actie consequenties heeft en dat hij een straf heeft gekregen vanuit Glory. Toch de kickbokser het niet eens met de keuze van de organisator om hem zes maanden te schorsen. "Dat onderzoek heeft niet eens plaatsgevonden door een onafhankelijke partij, maar dat heeft Glory zelf gedaan. Zij beslissen gewoon hoelang ze van mij af willen. Het is hun toernooi, maar als daar een incident plaatsvindt, moet een onafhankelijk bureau onderzoek doen. Dat ik hiervoor zes maanden schorsing krijg, vind ik te veel", legt hij uit.

Daarnaast vindt de kickbokser ook dat het team van Rico gestraft had moeten worden. "Er had ook iemand van het team van Rico geschorst moeten worden. Uiteindelijk kwamen ze de ring instormen met meer dan vijftien man om mij aan te vallen. Dat zijn juist mensen die niet in de ring mochten zijn. Zij hebben daar niks te zoeken", aldus Ben Saddik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie