Sport

Sergio Ramos volgt voorbeeld Messi en vertrekt transfervrij bij Paris Saint-Germain

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Sergio Ramos volgt voorbeeld Messi en vertrekt transfervrij bij Paris Saint-Germain

Sergio Ramos gaat Lionel Messi achterna en zal Paris Saint-Germain na dit seizoen transfervrij verlaten. De 37-jarige sterspeler heeft besloten zijn aflopende contract in Parijs niet te verlengen. Dat maakte hij gisterenavond zelf bekend.

Speciale dag

Ramos liet gisteren op Twitter weten dat het vandaag een speciale dag voor hem is. "Morgen neem ik afscheid van een levensfase. Ik zeg vaarwel tegen Paris Saint-Germain", schreef de verdediger. "Ik weet niet op hoeveel plekken je je thuis kan voelen, maar zonder twijfel kan ik zeggen dat Parijs er één van is. Ik zal nieuwe uitdagingen aangaan en een nieuw shirt gaan dragen. Bedankt voor de twee speciale jaren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blessures

Ramos speelde twee seizoenen bij PSG. In het eerste jaar kampte hij met verschillende blessures waardoor hij niet voldeed aan de hoge verwachtingen. In de laatste maanden kon hij toch steeds vaker op een plekje in de basisopstelling rekenen. De verdediger speelde uiteindelijk 44 wedstrijden waarin hij drie keer wist te scoren.

Toekomstplannen

Het vertrek van Ramos kwam niet als een grote verrassing voor PSG. De club heeft zelf inmiddels ook een statement afgegeven waarin ze reageren op het nieuws en terugkijken op de prestaties van Ramos. "We nemen met heel veel respect afscheid van hem." Het is nog niet duidelijk wat de volgende stap zal zijn voor de topverdediger.

Ster advertentie
Ster advertentie