Sport

Noa Lang grapt na transfer Geertruida naar Leipzig: "Geen opstootjes meer"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Noa Lang grapt na transfer Geertruida naar Leipzig: "Geen opstootjes meer"

Noa Lang heeft op ludieke wijze gereageerd op de transfer van Lutsharel Geertruida, die de overstap maakt van Feyenoord naar RB Leipzig. De buitenspeler van PSV greep het moment aan om via zijn Instagram Story te verwijzen naar eerdere confrontaties tussen de twee.

Lang grapt na transfer Geertruida

"Even geen opstootjes meer, lol", schrijft Noa Lang bij de transferaankondiging van Geertruida. De vedette van PSV verwijst daarmee naar de clashes die de twee meermaals hadden tijdens een eerdere editie van Feyenoord - PSV. Zo gingen beide spelers de duels niet uit de weg en vlogen ze elkaar in het heetst van de strijd zelfs om de nek, waarna teamgenoten hen uit elkaar moesten halen.

Zoals het hoort, wordt het gevecht tussen Lang en Geertruida vooral op het veld uitgevochten. Daarbuiten gaan de twee voetballers goed met elkaar om, blijkt ook uit het bericht op Instagram. Noa Lang sluit zijn Story namelijk af met een felicitatie aan het adres van zijn Rotterdamse collega. "Congrats broeder."

foto: Instagram: Noa Lang

Lutsharel Geertruida van Feyenoord naar Leipzig

Lutsharel Geertruida maakte op de laatste dag van de transferperiode in Duitsland de overstap naar RB Leipzig. Feyenoord ontvangt bijna 25 miljoen euro voor de aanvoerder, van wie het contract komend seizoen zou aflopen. Daarmee komt er na veertien jaar een einde aan het Feyenoord-tijdperk van Geertruida, die zich als jongen uit Rotterdam-Zuid ontwikkelde tot publiekslieveling. De 24-jarige verdediger won meerdere prijzen met de club, zoals het kampioenschap en de KNVB-beker, en tilde onlangs nog als aanvoerder de Johan Cruijff Schaal in de lucht.

In Duitsland wordt Geertruida teamgenoot van Xavi Simons, met wie hij na het EK nog gezamenlijk vakantie vierde.

foto: Instagram: Lutsharel Geertruida

Ster advertentie
Ster advertentie