Sport

Villarreal-speler ontvangt doodsbedreigingen vanwege ruzie met Real Madrid-speler

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Villarreal-speler ontvangt doodsbedreigingen vanwege ruzie met Real Madrid-speler

Er is in de media de afgelopen veel te doen om de ruzie tussen Villarreal-speler Álex Baena en Real Madrid-speler Federico Valverde. Laatstgenoemde zou Baena na de verloren wedstrijd tegen Villarreal (2-3) buiten hebben opgewacht om hem in het gezicht te slaan vanwege opmerkingen die Baena tijdens de wedstrijd zou hebben gemaakt over de zoon van Valverde. Baena heeft inmiddels aangifte gedaan, maar ontvangt nu zelf ook doodsbedreigingen van fans.

Opmerkingen Baena

Valverde zou boos zijn geweest om gemaakte opmerkingen van Baena tijdens een bekerduel tussen Villarreal en Real Madrid in januari. "Huil maar nu je zoon niet geboren gaat worden", zou Baena hebben gezegd. De vrouw van Valverde had op dat moment problemen met de zwangerschap.

Zaterdagavond troffen Villarreal en Real Madrid elkaar opnieuw en Valverde was de opmerkingen blijkbaar niet vergeten. Na het verloren duel wachtte Valverde op Baena, die in het gezicht zou zijn geslagen toen hij richting de spelersbus liep.

Aangifte

Villarreal laat in een verklaring weten dat er aangifte is gedaan tegen Valverde. "Álex Baena is zaterdagavond na de wedstrijd tegen Real aangevallen terwijl hij richting de spelersbus liep. De speler heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de agressor."

Baena liet zondag op sociale media al weten dat hij was aangevallen, zonder Valverde bij naam te noemen. "Erg blij met de indrukwekkende zege in Santiago Bernabéu, maar tegelijkertijd erg verdrietig vanwege de agressie waar ik na de wedstrijd mee te maken kreeg."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doodsbedreigingen

Vandaag laat Baena via een verklaring op Instagram weten dat hij en zijn familie met de dood worden bedreigd vanwege het incident. "Ik krijg nu zelfs privéberichten waarin mensen mijn familie dood wensen. Mijn familie is onherstelbare schade toegebracht. We hebben de zaak bij de politie neergelegd en laten nu het recht zijn werk doen. Er zijn leugens die harder pijn doen dan die klap."

Baena heeft vanaf het begin ontkent dat hij iets over de ongeboren zoon van Valverde zou hebben gezegd. "Er is, want dat kan ook niet anders, geen enkel bewijs geleverd van hetgeen waar zij mij van beschuldigen", aldus Baena in de verklaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie