Sport

Lionel Messi's villa van 11 miljoen euro beklad door klimaatactivisten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lionel Messi's villa van 11 miljoen euro beklad door klimaatactivisten

Lionel Messi is onlangs het doelwit geworden van vandalisme door klimaatactivisten. Of beter gezegd zijn dure en spierwitte villa ter waarde van 11 miljoen euro is daar het doelwit van geworden. De activisten vinden onder meer dat rijke mensen zoals Messi het milieu zeer ernstig vervuilen met bijvoorbeeld hun privévliegtuigen en jachtschepen. De dure villa moest het daarom bekopen en is volledig beklad met graffiti.

Villa van Lionel Messi volledig beklad

Klimaatactivisten van de groep 'Futuro Vegetal' wisten de beveiliging rondom Messi's villa te omzeilen en hebben de muren van de luxe woning beklad met slogans en boodschappen die oproepen tot actie tegen klimaatverandering. Leuzen zoals "Klimaatrechtvaardigheid Nu" en "Geen Planeet B" stonden in rode en zwarte verf op de muren geschreven. Daarnaast stond op een van hun spandoeken: "Help de planeet, eet de rijken en schaf de politie af". In 2023 werd namelijk bekend dat de rijkste 1 procent van de wereldbevolking twee keer zoveel CO2 uitstoot als de armste helft. Met deze actie wil de groep de ecologische voetafdruk van beroemdheden benadrukken en hun rol in het aanjagen van consumptie en vervuiling aan de kaak stellen.

'Illegale' villa van Messi

Verder stellen de klimaatactivisten dat de villa een illegaal bouwwerk is. Volgens hen kocht Messi de villa in 2022 en heeft hij nog steeds geen bewoonbaarheidscertificaat gekregen, omdat hij niet de juiste bouwvergunningen heeft.

Reactie van Lionel Messi op klimaatactie

Het PR-team van Lionel Messi heeft laten weten dat de voetballer zich bewust is van de klimaatcrisis en al verschillende initiatieven heeft ondersteund die bijdragen aan milieubehoud. Messi zelf heeft echter nog niet gereageerd op het incident. De lokale politie heeft een onderzoek gestart en extra beveiligingsmaatregelen rondom Messi's woning ingesteld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Invloed van beroemdheden op klimaatbewustzijn

Dit is niet de eerste keer dat een bekend persoon zoals Lionel Messi wordt bekritiseerd voor zijn luxe levensstijl. Zo zijn verschillende beroemdheden de dupe geweest van kritiek, nadat ze gebruik maakten van hun privéjets voor maar vijftien minuten.

Ster advertentie
Ster advertentie