FunX Talent

Deze talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Roots

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Deze talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Roots

Afgelopen zondag is er weer een gloednieuw seizoen van FunX Talent van start gegaan! FunX Talent: Roots staat helemaal in het teken van het omarmen van je roots. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn zes talentvolle kandidaten geselecteerd. In de kennismakingsronde hebben Dilay Mariah, Rayanni, Yengi, Surya Tower, Toluwa en JM Fuego zich aan je voorgesteld. Meer over hun achtergrond lees je in dit artikel.

Dilay Mariah

Dilay Mariah is een artiest met Turkse roots. In mei van dit jaar dropte ze haar eerste nummer Anlat en kort daarna haar tweede single Elveda. Naast haar muzikale carrière is ze ook op een breder vlak bekend. Zo werd ze in 2021 onder meer verkozen tot Miss World Nederland.

foto: Dilay Mariah

Rayanni

Rayanni is een 21-jarige artiest met Egyptische roots. Hij werd geboren en getogen in Amsterdam, waar hij opgroeide in een familie waarin muziek een grote rol speelde. Hoewel Rayanni begon met het maken van Nederlandse muziek, voelde het pas echt vertrouwd toen hij de overstap maakte naar Arabische muziek.

foto: Rayanni

Yengi

Yengi is de artiestennaam van Gael Ndombele. Zijn muziek staat bekend om de unieke mix van afro, pop en hiphop, ook wel Afrofusion genoemd. Yengi komt uit Limburg en heeft roots in Congo. In zijn tracks Tika Nga en NMP haalt hij thema's als persoonlijke groei en triomf aan.

foto: Yengi

Surya Tower

Surya Tower is geboren en getogen in Amsterdam, maar haar roots liggen in Suriname en Guyana. Als kind luisterde ze altijd naar Old School Soca. Zo was Pump Me Up haar absolute favoriet. Naarmate ze ouder werd, ontwikkelde ze een grote liefde voor dancehallmuziek en -cultuur. Volgens Surya Tower is het dan ook niet voor niets dat je "original badgyal!" aan het begin van haar tracks hoort.

foto: Surya Tower

Toluwa

Toluwa verhuisde in 2011 vanuit Ibadan, Nigeria naar Nederland. De dynamische singer en songwriter heeft naar eigen zeggen een unieke sound gecreëerd die een weerspiegeling is van zijn inspiratiebronnen.

foto: Toluwa

JM Fuego

JM Fuego is een artiest met Colombiaanse roots. Aanvankelijk maakte hij naam door bij te dragen aan het succes van andere Nederlandse artiesten. Sinds de zomer van 2017 begon JM Fuego te werken aan zijn eigen muzikale carrière. Zo scoorde hij in 2018 de hit Chupa Chup. Zijn ultieme doel is om liveshows te geven in clubs en op festivals wereldwijd.

foto: JM Fuego

Ster advertentie
Ster advertentie