Up 2 Date

Travis Scott concert in Milaan zorgt voor meldingen van aardbeving

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott concert in Milaan zorgt voor meldingen van aardbeving

Travis Scott heeft tijdens zijn Europese UTOPIA: CIRCUS MAXIMUS tour weer flink wat stof doen opwaaien. Zijn optreden in Milaan eerder deze week, voor een publiek van 80.000 (!) man, leidde tot zoveel trillingen dat mensen dachten dat er een aardbeving gaande was.

Niet de eerste keer

Het concert vond plaats op de Ippodromo Snai La Maura, een openluchtlocatie waar Travis Scott het podium betrad en de grond deed trillen toen hij zijn hit “FE!N” maar liefst acht keer achter elkaar uitvoerde. Dit is niet de eerste keer dat een concert van Scott voor dergelijke opschudding zorgt. Vorig jaar zorgde zijn show in het Archeologisch Park van het Colosseum voor vergelijkbare trillingen, waarbij 60.000 toeschouwers zo enthousiast sprongen dat lokale bewoners dachten dat er een aardbeving plaatsvond.

Onrust bij lokale bewoners

Lokale bewoners uitten hun zorgen via sociale media. Op X (voorheen Twitter) vroegen mensen zich af of ze de enige waren die de trillingen voelden. Eén gebruiker postte: "Ben ik de enige die de #aardbeving in Milaan hoorde?" terwijl een ander schreef: "Voelde ik nou drie flinke schokken van #aardbeving in Milaan?"

Travis Scott deelde later luchtbeelden van het concert op zijn Instagram, waarop te zien was hoe het publiek volledig uit hun dak ging. Hij schreef erbij: "Last night was a dream. No this isn't festival. This a show on the tour in the words of Stromberg. Milan yall owe me nothing. Yall gave yall all 80k of yall had the best time ever. Circus Maximus. @whitetrashtyler was actually turnt about this."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ASTROFEST

Hoewel de energie en opwinding tijdens zijn concerten kenmerkend zijn voor Travis Scott, roept dit ook herinneringen op aan de tragische gebeurtenissen tijdens het Astroworld Festival in 2021. Bij dat festival in Houston, Texas, kwamen tien mensen om het leven door verdrukking in de menigte. Dit incident leidde tot veel kritiek op de veiligheidsmaatregelen bij concerten van Scott en de verantwoordelijkheid van de organisatoren. Het concert in Milaan laat echter zien dat Travis Scott nog steeds in staat is om gigantische menigten te trekken en legendarische shows neer te zetten.

Ster advertentie
Ster advertentie