Up 2 Date

Neefje bokslegende Tyson Fury doodgestoken: "Stop messengeweld"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Neefje bokslegende Tyson Fury doodgestoken: "Stop messengeweld"

De Britse bokser Tyson Fury (34) heeft gisteren op zijn Instagram laten weten dat zijn neefje Rico Burton zaterdagnacht is doodgestoken. De bokser roept de regering in dezelfde post op om harder op te treden tegen messengeweld.

Zinloos

"Mijn neef werd afgelopen nacht vermoord, in de hals gestoken”, schrijft Fury bij de Instagrampost. Burton zou in een bar in Manchester naar de bokswedstrijd tussen Anthony Joshua en Oleksander Usyk hebben gekeken. Na de bokswedstrijd besloot hij een andere bar op te zoeken om nog een laatste drankje te drinken.

De politie, die op een bargevecht in de buurt afkwam, trof Burton en een 17-jarige jongen later bloeden voor de bar aan. Burton zou in zijn nek zijn gestoken tijdens een zinloze en ongeplande aanval, zo meldt de politie. Beide jongens werden naar het ziekenhuis gebracht, waar Fury's neef later overleed aan zijn verwondingen. Twee mannen van 21 en 20 jaar oud zijn aangehouden en worden verdacht van moord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pandemie

Er overlijden de afgelopen tijd steeds meer mensen in het Verenigd Koninkrijk aan het gevolg van messengeweld. De bokser noemt het messengeweld in zijn Instagrampost een 'pandemie'. “Het moet zo snel mogelijk stoppen. Alleen idioten dragen messen bij zich." Fury doet een oproep aan de regering in Engeland om de straffen omtrent messengeweld te verhogen. De bokser sluit zijn Instagrampost af met een ode aan zijn neefje. "Het leven is heel kostbaar en kan je zomaar worden afgenomen. Geniet van elk moment. RIP RICO BURTON, moge de heer je een goede plek in de hemel schenken. Tot snel."

Ster advertentie
Ster advertentie