Woede om foto van politie die geboeide Afro-Amerikaanse man aan touw vasthoudt
- News
- Woede om foto van politie die geboeide Afro-Amerikaanse man aan touw vasthoudt
Er is een flinke ophef ontstaan over een foto die viral gaat op het internet. Hierop is te zien dat twee witte politieagenten te paard een geboeide Afro-Amerikaanse man aan een touw vasthouden. De foto werd gemaakt in Galveston, Texas.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Woede
"Deze politieagenten zijn of verschrikkelijk onwetend of ronduit racistisch! Een donkere man leiden nadat je hem als een os aan een touw hebt gelegd, terwijl je op een paard zit. Doet dat je niet denken aan racisme en de slavernij? Galveston, wat is jullie probleem?!", is een van de vele woedende reacties die te lezen is op Twitter.
aangehouden
Donald Neely, zoals de gearresteerde heet, werd zaterdag aangehouden voor huisvredebreuk en is inmiddels vrijgelaten op borgtocht. Volgens Vernon Hale, de politiechef van Galveston, had Neely eigenlijk in een politieauto naar het bureau gebracht moeten worden.
"Ook al is dit een techniek die vaker voorkomt, en in sommige scenario's de beste manier, ben ik van mening dat onze agenten de situatie slecht ingeschat hebben", liet Hale weten op Facebook. "Om te beginnen moeten we vooral onze excuses aanbieden aan meneer Neely voor deze onnodige schaamte."
Zwak
Het excuus van de Texaanse politie heeft alleen maar tot meer kritiek en frustratie geleid. In de comments wordt het excuus "zwak" en "onvoldoende" genoemd. Sommigen willen dat de agenten gestraft of zelfs ontslagen worden voor het vernederen van de gearresteerde.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
Up 2 Date
Geliefde underground rapper Ka op 52-jarige leeftijd overledenUp 2 Date
Vijf nieuwe slachtoffers naar voren gestapt in zaak Diddy, jongste was dertien jaarUp 2 Date
Politieagent schuldig bevonden in zaak waarbij Breonna Taylor dood werd geschotenUp 2 Date
New York deelt geen boetes meer uit voor verkeerd oversteken vanwege racisme