Up 2 Date

Mugshot van Donald Trump levert miljoenen op: fans doneren massaal

foto: Fulton County Sheriff’s Office / Reuters
  1. Newschevron right
  2. Mugshot van Donald Trump levert miljoenen op: fans doneren massaal

Het campagneteam van Donald Trump zegt dat de recente mugshot van de oud-president een flinke klapper is. Volgens Amerikaanse nieuwsbronnen hebben Trump-supporters al meer dan 7 miljoen dollar gedoneerd sinds die foto verscheen.

DE MUGSHOT

Donald Trump heeft onlangs een mugshot laten maken in een gevangenis in Georgia omdat hij de uitslag van de 2020 verkiezingen in de staat probeerde te beïnvloeden. Na het betalen van een borgsom van ongeveer 185.000 euro kon hij de rechtszaak in vrijheidafwachten. Zijn campagneteam beweert echter dat dit bedrag snel is terugverdiend, met name omdat Trump zijn mugshot met een donatielink deelde op zijn socials. Volgens bronnen als Politico zou het team binnen 24 uur al meer dan 4 miljoen dollar hebben binnengehaald en is het totale donatiebedrag inmiddels opgelopen tot meer dan 7 miljoen dollar.


MERCHANDISE

Donald Trump is niet alleen afhankelijk van donaties; hij zet zelfs in op merchandise om geld in het laatje te brengen. Op zijn officiële campagnewebsite kunnen supporters allerlei spullen kopen, variërend van shirts tot koffiemokken. Het opvallende aan deze producten? Ze bevatten allemaal zijn recente mugshot met daarbij de slogan "geef je nooit over". Dit laat zijn houding tegenover de zaak goed zien, en het wordt verwacht dat hij er juist flink op gaat kunnen cashen.

STEMVERVALSING

De reden achter Trumps mugshot heeft te maken met een lopend onderzoek door aanklager Fani Willis. Zij onderzoekt of Trump en zijn team hebben geprobeerd de uitslag van de 2020 presidentsverkiezingen in die staat te manipuleren. Belangrijk in dit onderzoek is een telefoongesprek dat Trump had op 2 januari 2021. Hij sprak toen met een partijgenoot en de topambtenaar verantwoordelijk voor de verkiezingen in Georgia. Tijdens dit gesprek maakte Trump duidelijk dat hij zijn verlies niet accepteerde en vroeg hij zijn partijgenoot om "extra stemmen te vinden" en zelfs sommige stemmen ongeldig te verklaren.

Ster advertentie
Ster advertentie