Up 2 Date

Carlee Russell (25) gaat viral nadat ze vermissing vermoedelijk in scène had gezet

foto: Facebook: Hoover Police Department
  1. Newschevron right
  2. Carlee Russell (25) gaat viral nadat ze vermissing vermoedelijk in scène had gezet

De 25-jarige Carlee Russell gaat momenteel viraal, omdat ze vermoedelijk haar ontvoering in scène zou hebben gezet. De Amerikaanse uit de stad Hoover zou afgelopen donderdag zijn ontvoerd door, maar uit een voorlopig politieonderzoek blijkt dat de kans zeer klein is dat de ontvoering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Kleuter langs snelweg

Russell reed afgelopen donderdag van haar werk in Birmingham naar haar huis in Hoover. Onderweg zou ze een kleuter alleen langs de snelweg hebben zien lopen. Naar eigen zeggen stapte ze uit haar auto om te kijken hoe het met het kind ging. Vervolgens belde ze de politie en de vriendin van haar broer. Toen de politie op de plaats delict arriveerde, troffen ze alleen Russells auto en een aantal bezittingen van haar aan.

Twee dagen later wist Russell haar weg naar huis te vinden. Op het politiebureau legde ze een verklaring af waarin ze stelde dat ze door een man en een vrouw in een vrachtwagen zou zijn gesleurd. Naar verluidt werd ze geblinddoekt meegenomen naar een woning waar ze onder meer naaktfoto's moest maken. Ook vertelde Russell dat ze afgelopen zaterdagavond wist te ontsnappen nadat ze weer in de vrachtwagen gestopt werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amber alert

De politie doet momenteel onderzoek naar de ontvoering van Russell, maar tot zover lijkt het verhaal van de 25-jarige van geen kant te kloppen. Zo blijkt uit camerabeelden dat er niemand anders langs de snelweg liep behalve Russell zelf. Bovendien is er geen bewijs gevonden dat er een kind alleen langs de snelweg liep.

Merkwaardige zoektermen

In het politieonderzoek komen ook een aantal merkwaardige zoektermen naar voren die Russell mogelijk heeft gegoogeld. Zo zou ze de film Taken, waarin een vader zijn ontvoerde dochter probeert te redden, hebben opgezocht. Los daarvan vond de politie ook zoektermen zoals 'enkele busrit van Birmingham naar Nashville' en 'hoeveel kost een amber alert?'.

De politie vond nog meer zoektermen, maar wilde die om privacyredenen niet delen. Desondanks denkt politiechef Nicholas Derzis dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Russell de zoektermen zelf heeft ingevoerd. "We willen in feiten spreken en ik denk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat iemand voor haar verdwijning een film over een ontvoering opzoekt. Ik vind dat persoonlijk heel raar", aldus Derzis aan ABC News.

'Vechten voor haar leven'

In een persconferentie liet de politie weten graag nog een keer met Russell te willen praten over de vermoedelijke ontvoering. Haar familie zegt echter dat ze daar momenteel niet toe in staat is "vanwege de mentale gevolgen van de ontvoering". Volgens Russells ouders heeft ze gevochten voor haar leven. "Er zijn momenten geweest waarop ze niet alleen fysiek moest vechten voor haar leven, maar ook mentaal", aldus haar moeder.

Ster advertentie
Ster advertentie