KLM schrapt vlees en vis en gaat over op vegetarisch menu
- News
- KLM schrapt vlees en vis en gaat over op vegetarisch menu
Liefhebbers van vliegtuigmaaltijden met kipcurry of gestoomde vis hebben pech. Luchtvaartmaatschappij KLM wil namelijk aan boord gaan 'vergroenen' en biedt voor de toeristenklasse alleen nog vegetarische gerechten aan.
Verduurzaming
Directeur customer experience Boet Kreiken van KLM laat aan de Telegraaf weten dat deze keuze niks te maken heeft met bezuinigingen. "Verduurzaming is een belangrijk thema. We kijken voortdurend naar trends in de maatschappij en stemmen onze menu-ontwikkeling daarop af", legt hij uit.
Europese vluchten
Tijdens vluchten binnen Europa wordt er al een tijdje geen vlees meer geserveerd. "Op vluchten vanuit Texas of Zuid-Amerika zal vlees mogelijk nog wat langer blijven, maar de trend is onmiskenbaar richting duurzaam. Dit gaat om een vergroening van ons aanbod", aldus de directeur.
Business class
De vlees- en visgerechten zullen niet volledig verdwijnen. In de business class en in de zogeheten premium comfort-klasse wordt het menu niet volledig vegetarisch. "Voor onze topklanten blijven we de keuze van vlees en vis aanbieden." De eis is wel dat de producten van biologische oorsprong moeten zijn én een keurmerk hebben. "Maar op een langere termijn kijken we of daar goede vervangers of alternatieven voor zijn."