Up 2 Date

Instagram brengt met 'Threads' het Twitter-tegengeluid eindelijk naar Nederland

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Instagram brengt met 'Threads' het Twitter-tegengeluid eindelijk naar Nederland

Sinds Elon Musk besloot Twitter te kopen, is het platform volgens veel gebruikers achteruit gegaan. Instagram besloot daarom te komen met een alternatief: Threads. Na een release in Amerika, is de app nu ook beschikbaar in Europa.

WAT IS THREADS?

Threads is een social media-app die veel overeenkomsten heeft met Twitter (nu X). Threads is ontwikkeld om in te spelen op het gemis van het "oude Twitter", vooral sinds Elon Musk aan het roer kwam en verschillende veranderingen doorvoerde die veel gebruikers teleurstelden. Op Threads kun je, net als op X, tekstberichten plaatsen waarop andere gebruikers kunnen reageren of kunnen delen. Een groot voordeel van Threads is dat je niet per se een nieuw account hoeft aan te maken; je kunt eenvoudig inloggen met je bestaande Instagram-account.

VOORDELEN

Een van de grootste voordelen van Threads is dat je berichten van maximaal 500 tekens kan posten, terwijl Twitter een maximum van 280 tekens hanteert. Daarnaast kun je op Threads ook foto's en video's delen met een maximale lengte van vijf minuten. Op het vernieuwde Twitter inmiddels ook langere berichten kunnen worden geplaatst, maar daarvoor moet je een premium-abonnement (aka een blauw vinkje) nemen, terwijl Threads deze functie gratis aanbiedt.

VERTRAAGDE LANCERING

De lancering van Threads heeft enige vertraging opgelopen vanwege naleving van de privacywetgeving in de EU. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om persoonlijke gegevens van de ene app (Instagram) naar de andere (Threads) over te dragen zonder toestemming.

Een ander punt van kritiek was dat je tot half november je Threads-account alleen kon verwijderen door je Instagram-account te verwijderen, wat als een redelijk drastische stap werd gezien. De app is nu al een paar dagen te downloaden in de App-store, en is langzaam maar zeker aan het stijgen in het aantal Nederlandse gebruikers.

Ster advertentie
Ster advertentie