Up 2 Date

Akwasi overspoeld met liefde na 'De Slimste Mens' deelname

foto: KRO-NCRV
  1. Newschevron right
  2. Akwasi overspoeld met liefde na 'De Slimste Mens' deelname

Na zijn recente verschijning in De Slimste Mens, is Akwasi wederom het doelwit geweest van veel online negativiteit en racisme. Gelukkig heeft hij hierna kunnen rekenen op veel steun en heeft hij veel liefde ontvangen.

DE SLIMSTE MENS

Na zijn deelname bij De Slimste Mens was de haat en racisme op kanalen als X zo groot, dat Akwasi besloot weg te stappen van het platform. Dit is natuurlijk te bizar voor woorden, maar gelukkig heeft het land (en daarbuiten) ons laten zien dat het nog steeds wat goeds in zich heeft. Akwasi deelde namelijk een aantal hartverwarmende berichten die hij ontvangen heeft. "Het is ongelooflijk hoe mijn inboxen zijn volgestroomd met warme berichten," vertelt hij aan zijn volgers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STATEMENTS

Deze situatie heeft ook impact gehad op de besluitvorming bij de omroep KRO-NCRV. Ook zij kondigden onlangs aan dat ze het gebruik van het platform X zullen staken, als reactie op de aanhoudende hatelijke en racistische berichten die daar verschenen. Verder hebben eerdere winnaars van De Slimste Mens gezamenlijk een statement uitgebracht om zich uit te spreken tegen racisme. Zij uitten hun ongenoegen over het feit dat deelname aan het programma aanleiding geeft tot zulke negatieve reacties. "Het is pijnlijk en volstrekt onacceptabel", verklaarden ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie