Up 2 Date

Kapsalon-bedenker Nataniël Gomes overlijdt op 47-jarige leeftijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kapsalon-bedenker Nataniël Gomes overlijdt op 47-jarige leeftijd

De bedenker van het gerecht kapsalon, Nathaniël Gomes, is op 47-jarige leeftijd overleden. Dit nieuws werd gemeld door zijn goede vriend cabaretier Jandino Asporaat.

Kapsalon

Het idee achter de iconische kapsalon ontstond in 2003 toen kapper Nathaniël Gomes van Kapsalon Tati regelmatig zijn buren van shoarmazaak El Aviva bezocht, die naast zijn kapsalon gelegen was. Hoewel hij dol was op shoarma, wilde hij eens iets anders proberen. Hij kwam toen op het idee om shoarma te combineren met patat, sla, kaas en saus. Zo ontstond het gerecht dat we nu kennen als kapsalon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzonder verhaal

Ondanks dat het gerecht nog niet bestond, wist iedereen in de shoarmazaak precies wat er bedoeld werd wanneer Gomes belde en er ''kapsalon!'' door El Aviva werd geroepen. Nu, twintig jaar later, is de kapsalon vrijwel in elke shoarmazaak te vinden en zelfs verkrijgbaar in het buitenland. Jandino Asporaat schreef op Instagram: ''Journalisten uit New York, China, Rusland kwamen je interviewen omdat ze jouw verhaal zo bijzonder vonden. Maar jij bleef rustig en bescheiden zoals je altijd was. Nooit kapsones, altijd vriendelijk tegen iedereen.''

De exacte oorzaak van Gomes' overlijden is niet bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie