Up 2 Date

Hoorn in shock: Verkrachting van vrouw gefilmd op klaarlichte dag

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Hoorn in shock: Verkrachting van vrouw gefilmd op klaarlichte dag

Hoorn verkeert in een totale shock, nadat zaterdagmiddag een vrouw op klaarlichte dag is verkracht in een park. Daarnaast zijn de bewoners van de stad ook verbijsterd over het feit dat niemand iets door heeft gehad op het moment dat de dader zijn gang ging. De politie is op zoek naar de verdachte en hoopt dat voorbijgangers of buurtbewoners die iets gemerkt hebben zich melden.

Verkrachting in Hoorn op klaarlichte dag

Het incident vond plaats rond 17:00 midden in een woonwijk. De 31-jarige vrouw wandelde in het park gelegen tussen de Schout en de Dorpsstraat. Een voor haar onbekende man sprak het slachtoffer aan, vertelt een woordvoerder van de politie en "trok haar vervolgens mee de bosjes in". Getuigen zagen de twee later de bosjes uitkomen. De verdachte bedacht zich geen moment en is er vervolgens vandoor gegaan op een fiets. De Poolse vrouw heeft om hulp gevraagd en is toen opgevangen door omstanders, meldt omroep NH. Het bijzondere aan dit incident, naast het feit dat het op klaarlichte dag plaatsvond, is dat niemand ht incident verder heeft opgemerkt. Ondanks dat er veel mensen langs zouden hebben gefietst en dat een buurtbewoner die tegenover het park woont destijds buiten zat en ook niets had opgemerkt.

Gefilmd met de deurbelcamera

Alhoewel de buurtbewoners niets merkten, meldt de politie dat de verkrachting is vastgelegd door een deurbelcamera. De beelden zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Via Burgernet is er een signalement verspreid van de dader. Volgens de beschrijving gaat het om een man tussen de 25 en 30 jaar oud. Tijdens het misdrijf droeg hij een bruin met groengekleurd houthakkersshirt en een lichte broek. De politie vraagt of mensen die iets opvallends gezien hebben rond dat tijdstip deze informatie met hen willen delen.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie