Up 2 Date

Pleegmeisje (10) gemarteld en misbruikt als huisslaaf door pleegouders in Vlaardingen

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Pleegmeisje (10) gemarteld en misbruikt als huisslaaf door pleegouders in Vlaardingen

Een tienjarig meisje in Vlaardingen is slachtoffer geworden van ernstige mishandeling en misbruik in haar pleeggezin. Volgens bronnen leefde het meisje in een ware hel, waar ze door haar pleegouders Daisy en John van den B. zowel fysiek als psychisch werd gemarteld. De mishandelingen, waaronder urenlange opsluiting en dwangarbeid, leidden uiteindelijk tot een ziekenhuisopname waarbij het meisje in een coma raakte.

Pleegmeisje als huisslaaf misbruikt

Bronnen bevestigden aan De Telegraaf dat het pleegmeisje als huisslaaf werd gebruikt en spreken over puur sadisme en martelingen. Zo hebben de pleegouders haar urenlang vastgeketende aan een radiator met sekshandboeien en tape. En vertelt een bron dat ze "op haar knietjes" de vloer moest dweilen. "Vervolgens gooide een van de pleegouders iets op de grond, zodat ze het nog een keer moest schoonmaken", aldus een bron.

Daarbij hebben omwonenden gezien hoe de tienjarige met een gebroken arm onkruid in de tuin moest wieden en zagen haar met zware vuilniszakken slepen. Een andere bron vertelt dat het meisje werd "afgeranseld en nauwelijks te eten kreeg". "Stel je voor dat ze als straf moest toekijken naar haar pleegouders die iets lekkers aten, terwijl zij stierf van de honger", zegt de informant. En daar bleef het niet bij. Het pleegmeisje werd op een nacht in mei met meerdere botbreuken en zwaar ondervoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in een coma raakte en tot op de dag van vandaag nog niet uit is gekomen.

Instanties hielpen het pleegmeisje niet ondanks verzoeken

Het jonge meisje heeft meermaals om hulp gevraagd aan wildvreemden op haar school. Dat mocht echter niet baten, want haar verhalen werden telkens afgewimpeld als leugens door de instanties die betrokken waren bij de pleegouders. Het ging zelf zo ver dat de William Schrikker Jeugdbescherming en pleegzorgorganisatie Enver besloten dat het pleegmeisje niet meer naar school mocht gaan. Zelfs nadat ze meermaals de schoolmedewerkers had verteld over de mishandelingen thuis.

Twijfels over pleegouders werden genegeerd

In de zomer van 2022 ontstonden al vragen over de veiligheid van het pleegmeisje. Er werd gesuggereerd dat de pleegouders advertenties voor partnerruil plaatsten op sekssites, waarbij ze aangaven voorkeur te hebben voor thuisdates. Dit was zorgwekkend, aangezien zij meerdere pleegkinderen met een heftig verleden onder hun hoede hadden.

William Schrikker Jeugdbescherming twijfelde eerder ook al aan de geschiktheid van John en Daisy als pleegouders, wat naar voren kwam in een rechtszaak over de voogdij van de tienjarige. Ze adviseerden overplaatsing naar een gezinshuis, maar dit gebeurde niet door het advies van de Raad voor de Kinderbescherming. De instantie vond dat het pleegmeisje toch het beste bij de pleegouders kon blijven.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Bij Filomena kun je ook (anoniem) terecht voor hulp, zonder bewijs van aangifte of een wachtrij. Op dinsdag en donderdag kun je binnenlopen bij het inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.30 uur bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Je hoeft dan alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt. Op andere dagen en tijden kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier. (Let op: Vanaf 3 juni 2024 verhuist Filomena naar een andere locatie.)

Ster advertentie
Ster advertentie