Up 2 Date

Vermoedelijk menselijke resten gevonden tussen opgeviste brokstukken Titan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vermoedelijk menselijke resten gevonden tussen opgeviste brokstukken Titan

Verschillende brokstukken van de geïmplodeerde onderzeeër Titan zijn gisteren aan land gebracht in de haven van St. John's. De Amerikaanse kustwacht heeft laten weten dat tussen deze brokstukken vermoedelijk toch ook menselijke resten van de inzittenden zijn gevonden. Om wat voor resten het gaat, is nog niet bekend.

Horizon Arctic

Een Canadees schip genaamd de Horizon Arctic zou de stukken van de bodem van de oceaan hebben gehaald. Het schip had een op afstand bestuurbaar voertuig aan boord dat al tijdens de vermissing van de onderzeeër de oceaanbodem afzocht naar de brokstukken. Het apparaat zou "tien dagen lang de klok rond hebben gewerkt" in de zoektocht naar de Titan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoeken

De brokstukken van de onderzeeër bereikten gisteren het Canadese vasteland. Volgens een verslaggever van CBS News zouden er stukken van de neus en het zijpaneel van de Titan zijn gevonden. Er zijn verschillende deskundigen ingeschakeld voor een grootschalig onderzoek. Sommigen van hen onderzoeken de restanten van de onderzeeër en hopen zo de oorzaak van het incident te achterhalen. Anderen zijn bezig met een onderzoek waarmee zij de aard van de menselijke resten proberen vast te stellen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van de Amerikaanse en Canadese autoriteiten op het gebied van transportveiligheid, met medewerking van de Amerikaanse kustwacht en de Canadese politie.

Implosie

De onderzeeër met de naam Titan raakte eerder deze maand vermist. In het vaartuig waren vier toeristen en een bestuurder aanwezig die onderweg waren om het wrak van de Titanic te bezoeken. Na een dagenlange zoektocht naar de Titan werd duidelijk dat er een implosie had plaatsgevonden, met als gevolg het tragische overlijden van alle vijf inzittenden.

Ster advertentie
Ster advertentie