Up 2 Date

Ali B voert huilend pleidooi in zijn rechtszaak: "Ik heb nooit een vrouw verkracht"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B voert huilend pleidooi in zijn rechtszaak: "Ik heb nooit een vrouw verkracht"

Ali B staat vandaag huilend in de rechtbank van Haarlem zijn pleidooi te voeren. De zakenman begon de zaak met een brief die hij geschreven had, waarin hij zichzelf opstelde als een slachtoffer van de media, die kampte met suïcidale gedachten en paniekaanvallen.

Commotie in de rechtszaal

De rechtbank is om half negen al vol, maar Ali B komt pas om vijf voor negen binnen. Met zijn haar in een staart en een lach op zijn gezicht, poseert hij voor foto's bij binnenkomst. Nadat hij een glas water voor zichzelf heeft ingeschonken, gaat hij zitten en kan de rechtszaak beginnen.

foto: ANP

Ali B bij zijn aankomst in de rechtbank

Ali B spreekt

The Voice of Holland en BOOS! zullen vandaag meerdere keren voorbij komen in deze zaak, maar zijn geen onderdeel van dit strafdossier. Zodra hij de kans krijgt om te praten, voert hij meteen een emotioneel pleidooi.

"Ik heb nooit een signaal gekregen en achteraf ook niet, dat het tegen de wil was van iemand", zegt Ali huilend. "Een zaak is natuurlijk wel tien jaar geleden en die andere zaak is vier jaar geleden. Ik heb naar eer en geweten geprobeerd mee te denken en alles wat ik zeker weet te erkennen." Hij stelt dat hij ten onder is gegaan aan leugens van journalisten, waaronder Tim Hofman. Zo zou hij gesmeekt hebben om de zaak achter de schermen op te lossen en zich daar coöperatief bij hebben opgesteld. "Ik kreeg echter niet de kans om dit eerst rustig met mijn familie te bespreken, want de aflevering van BOOS... k*tzooi... moest zo snel mogelijk online." Volgens Ali B heeft hij nooit een vrouw verkracht en met sommige slachtoffers zelfs liefdevolle relaties gehad.

"Zelf heb ik nooit begrepen waarom mensen zelfmoord pleegden." De afgelopen jaren werd hij naar eigen zeggen echter geteisterd door paniekaanvallen en suïcidale gedachten, vanwege de impact op zijn familie.

foto: Threads: @funxfm

Volg de rechtszaak van Ali B live mee op het Threads kanaal van FunX.

Ster advertentie
Ster advertentie