Up 2 Date

Zussen van vermoorde Gino emotioneel in rechtszaal: "Je hebt hem 12 minuten lang gevolgd als een havik"

foto: L1 Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Zussen van vermoorde Gino emotioneel in rechtszaal: "Je hebt hem 12 minuten lang gevolgd als een havik"

In een ontroerende zitting in de rechtbank richtten de zussen van Gino, Naomi en Kelly, zich emotioneel tot verdachte Donny M. Tijdens hun slachtofferverklaringen spraken ze indringend over het immense verlies van hun broer en hun zoektocht naar gerechtigheid. "We waren onafscheidelijk, vier handen op één buik, totdat jij Gino’s leven binnenkwam".

Dader kijkt zussen aan

Donny M., aangeklaagd voor de ontvoering en moord op de negenjarige Gino, keek de vrouwen aan tijdens hun verklaring. Zijn stoel stond gedraaid naar Naomi en Kelly, die beiden gekleed waren in een zwart T-shirt met een foto van hun broertje. Onder de foto stond de krachtige boodschap: "Gerechtigheid voor Gino."

“Je hebt alles van me afgepakt”

Kelly, de oudste zus, begon haar verklaring zichtbaar emotioneel, haar handen trilden. "Jij hebt alles van me afgepakt waar ik voor leefde. Ik wil het uitschreeuwen om iedereen te laten weten hoe we ons voelen. Mijn moeder kan dat niet meer". Gino's moeder, die in november 2022 overleed, stierf volgens de zussen van intens verdriet enkele maanden na de gruwelijke gebeurtenis.

“Je bent geen mens, maar een monster”

Naomi, de andere zus, sprak haar pijn en onbegrip uit terwijl de tranen over haar gezicht rolden. "Wat zeg je tegen iemand die je broertje van je heeft afgenomen?" Ze vertelde dat ze de verdachte niet als een mens ziet. "Je bent een monster". Naomi verwees kort naar de moeilijke jeugd van de verdachte, die eerder die dag in de rechtbank werd besproken. "Wij hebben het ook niet makkelijk gehad, om het zacht uit te drukken. Maar telkens weer kiezen wij voor het goede".

Met talloze vragen blijft Naomi achter. "Hoe kun je zo koelbloedig mijn broertje vermoorden en dezelfde avond nog feestvieren? Hoe kun je zelfs nog rustig op een terrasje zitten?" Haar woorden raakten de kern van haar ongeloof en verdriet. "Jij moet de rest van je leven in de gevangenis blijven. Hoe kan ik leven in een wereld waarin Gino nooit meer wakker wordt, maar jij wel elke dag? Dit mag nooit meer gebeuren".

"De toekomst van Gino is ons afgenomen"

Met gebroken stem vertelde Naomi over haar geliefde broertje: "Onze vriendelijke Gino, in wie geen kwaad zat. Als gezin zijn we helemaal verslagen. Gino maakte ons gezin compleet. Ik was zo ontzettend trots dat ik zijn zus mocht zijn. Maar dat alles, die toekomst, is ons afgenomen. Het enige wat we nog hebben, is onze liefde voor Gino".

"Twaalf minuten gevolgd"

Kelly had eveneens moeite om haar vragen los te laten. "Steeds vraag ik me af: hoe kan het? Hoe kun jij leven met jezelf en overeind blijven, terwijl wij nauwelijks nog overeind kunnen blijven? Waarom stopte je niet?". Ze richtte haar blik direct op Donny M.: "Twaalf minuten lang heb je hem gevolgd als een havik. Je wilde hem, en je nam hem. Je hebt hem zoveel pijn gedaan. Jij hoort niet meer in de maatschappij".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie