Up 2 Date

Vrouw van drugsbaron 'El Chapo' Emma Coronel vanaf vandaag weer op vrije voeten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw van drugsbaron 'El Chapo' Emma Coronel vanaf vandaag weer op vrije voeten

Emma Coronel Aispuro (34), oftewel de vrouw van de beruchte drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán, wordt vandaag vrijgelaten in Los Angeles na haar arrestatie in 2021. Ze werd schuldig bevonden aan onder meer drugssmokkel en werd veroordeeld tot drie jaar cel, maar is nu een jaar eerder vrijgelaten. Dit meldt de Britse krant The Gruardian.

Emma Coronel

Emma Coronel is door de Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden aan drie aanklachten. Ze hielp het Sinaloa-kartel door samenzwering om geld wit te wassen, illegale drugssmokkel en ze hield zich bezig met financiële transacties. Tijdens de rechtszaak gaf Emma Coronel ook toe dat ze als boodschapper handelde tussen El Chapo en de andere leden van het Sinaloa-kartel, terwijl haar man in Mexico werd vastgehouden in de Altiplano-gevangenis na zijn arrestatie in 2014. De Amerikaanse rechter veroordeelde haar tot drie jaar cel en boete van anderhalf miljoen dollar (1,4 miljoen euro). Emma Coronel accepteerde haar straf snel en nam om deze reden verantwoordelijkheid voor haar daden, volgens de rechter. Hierdoor is haar straf uiteindelijk gereduceerd.

El Chapo

Emma Coronel loopt binnenkort dus weer op vrije voet rond, maar hetzelfde is absoluut niet te zeggen over haar man. El Chapo werd in 2019 namelijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in Amerika. Hij zou betrokken zijn bij meerdere moorden en drugssmokkel waaronder cocaïne, heroïne en marihuana. Dat El Chapo levenslang de gevangenis in moet, betekent overigens nog niet dat hij daar zijn hele leven zal blijven. In het verleden is hij namelijk al twee keer eerder ontsnapt uit een gevangenis. Deze keer wordt het wel iets moeilijker gemaakt voor El Chapo, want hij moet zijn tijd uitzitten in een zwaarbeveiligde gevangenis.

Ster advertentie
Ster advertentie