Up 2 Date

Oud-Ajacied David Neres maakt kennis met grimmige kant van Napels na gewapende overval

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud-Ajacied David Neres maakt kennis met grimmige kant van Napels na gewapende overval

David Neres heeft op pijnlijke wijze kennisgemaakt met de donkere kant van Napels. De oud-Ajacied en aanvaller van Napoli en zijn vriendin Kira Winona werden na de gewonnen wedstrijd tegen Parma slachtoffer van een gewapende overval.

Geen tijd voor foto's

Dit maakte Winona bekend via Instagram, waar ze haar excuses aanbood aan de fans voor het feit dat Neres na de wedstrijd geen tijd had voor handtekeningen en foto’s.

"David wil graag sorry zeggen tegen de fans die buiten het stadion op hem aan het wachten waren. Terwijl we het stadion wilden verlaten, hebben twee mannen op een motor onze auto beschadigd en hebben ons beroofd met wapens", plaatste ze op haar story.

foto: Instagram/Kirawinona

Kira Winona's bericht op Instagram

Bittere nasleep

Een bittere nasleep na een wedstrijd waarin Neres nog een belangrijke assist gaf op de winnende treffer van André-Frank Zambo Anguissa in de laatste seconden van blessuretijd. Volgens Italiaanse media gebeurde het incident in de buurt van het stadion, toen het koppel onderweg was naar het Grand Hotel Parker. Twee gewapende mannen op een motor braken met een pistool de ramen van hun auto in, waarbij Neres en zijn vriendin onder schot werden gehouden. De kostbare Rolex van de Braziliaanse aanvaller werd meegenomen, en de auto raakte flink beschadigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fanatieke achterban

De overval benadrukt nog maar eens de reputatie van Napels, waar niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten de emoties hoog kunnen oplopen. De stad staat bekend om zijn vurige supporters, die soms zelfs over de schreef gaan om hun ongenoegen te uiten. Zo werd in 2021 nog het stuur van de auto van voormalig coach Luciano Spalletti gestolen na tegenvallende prestaties van Napoli. Opvallend genoeg, kreeg hij deze weer terug nadat hij ze later kampioen had gemaakt. Ook is er in 2022 een Ajax-fan neergestoken voor zijn hotel, net voor een wedstrijd tegen Napoli. De boodschap was duidelijk: in Napels word je snel held, maar net zo snel schurk.

Ster advertentie
Ster advertentie