Up 2 Date

Grootste ziekenhuis in Gaza uitgevallen: 39 baby's dreigen te sterven

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grootste ziekenhuis in Gaza uitgevallen: 39 baby's dreigen te sterven

In het Al-Shifa-ziekenhuis, bekend als het grootste ziekenhuis in Gaza, heeft een stroomuitval geleid tot een ongekende crisis. Door de situatie zijn de levens van 39 pasgeboren baby's in gevaar, en is er zelfs al een overleden.

KRITIEKE TOESTAND

Het uitvallen van de stroom in het grootste medische centrum van Gaza heeft geleid tot een acute noodsituatie. De pasgeboren baby's, afhankelijk van couveuses die nu niet functioneren, bevinden zich in een kritieke toestand. Er is geen brandstof meer voor de generatoren volgens het ministerie van Gezondheid van Gazastrook. Daarbij wordt het ziekenhuis omsingeld door Israëlische militairen.

GEEN STROOM, INTERNET EN WATER

De communicatie over de exacte situatie in Al-Shifa is onduidelijk, dankzij uiteenlopende berichten over het aantal slachtoffers en het gebrek aan internet. Sommige bronnen spreken over een dreigende dood van alle 39 baby's, terwijl andere meldingen aangeven dat er al meerdere zijn overleden.

"Het ziekenhuis heeft geen stroom, internet en zelfs geen water en medische goederen", bevestigt de ziekenhuisdirecteur. "We zijn compleet afgesloten van de hele wereld. We zijn slechts enkele minuten verwijderd van de naderende dood."


INTERNATIONALE REACTIES

De situatie in het Al-Shifa-ziekenhuis heeft internationaal de aandacht getrokken. Organisaties zoals Artsen zonder Grenzen hebben hun bezorgdheid geuit en proberen contact te leggen met lokale collega's. Ook verklaarde ze dat "de situatie in de afgelopen uren in intensiteit zijn toegenomen."

Ster advertentie
Ster advertentie