Up 2 Date

Faissal Taghi (23), zoon van Ridouan Taghi, vanuit Dubai uitgeleverd aan Nederland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Faissal Taghi (23), zoon van Ridouan Taghi, vanuit Dubai uitgeleverd aan Nederland

Een jaar geleden werd Ridouan Taghi's oudste zoon Faissal in Dubai opgepakt. De Nederlandse autoriteiten verdenken hem er namelijk van een belangrijke rol te hebben gespeeld in de criminele organisatie van zijn vader. Na een jaar in Dubai te hebben vastgezeten, is de 23-jarige Faissal Taghi nu uitgeleverd aan Nederland.

Aanhouding en verdenkingen

Faissal Taghi werd in juli 2023 op verzoek van Nederland opgepakt door de Nederlandse autoriteiten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem er namelijk van een belangrijke schakel te zijn geweest in de criminele organisatie van zijn vader. Zo zou hij volgens het OM de advocaten van zijn vader onder druk hebben gezet om berichten van zijn vader door te spelen aan dde organisatie. Ook zou Faissal volgens justitie de cocaïnehandel van zijn vader hebben doorgezet nadat Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) terechtkwam. Daarnaast wordt de zoon van Ridouan Taghi er ook van verdacht een ontsnappingsplan te maken voor zijn vader. Daarbij zou Faissal volgens het OM een ex-commando hebben willen inhuren of één van de leidinggevenden van de EBI willen laten ontvoeren.

Uitlevering

In eerste instantie wilden de Verenigde Arabische Emiraten ondanks een uitleveringsverdrag niet meewerken aan een uitlevering. Volgens de rechter daar waren de feiten waarvan Faissal Taghi verdacht werd niet erg genoeg. Uiteindelijk besloten de rechters in hoger beroep toch over te gaan tot uitlevering aan Nederland. De 23-jarige Faissal werd door de Koninklijke Marechaussee op een gecharterd vliegtuig naar Nederland gevlogen. Ook hij is net als zijn vader direct overgebracht naar de EBI in Vught. Daar zal hij op een andere afdeling dan zijn vader worden geplaatst. Het is niet bekend wanneer de eventuele rechtszaak tegen Faissal Taghi zal starten.

Ster advertentie
Ster advertentie