Up 2 Date

Jermaine Jackson aangeklaagd wegens seksueel misbruik in 1988

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jermaine Jackson aangeklaagd wegens seksueel misbruik in 1988

Jermaine Jackson, de broer van Michael Jackson, wordt aangeklaagd voor seksueel misbruik. De Jackson 5-oprichter zou in 1988 een vrouw, genaamd RIta Butler Barrett, op brute wijze hebben verkracht.

Aanklacht

Rita Butler Barrett klaagt Jermaine Jackson aan voor seksueel misbruik, aanranding en seks zonder consent. Daarnaast klaagt ze ook zijn muziekbedrijven Jermaine L. Jackson Music Productions, Inc. en Work Records, Inc aan. In de aanklacht, die is ingezien door Page Six, beschrijft het slachtoffer zichzelf als iemand die seksueel misbruik, -intimidatie en verkrachting heeft overleefd.

Wat is er gebeurd?

Barrett leerde Jermaine Jackson kennen toen ze als coördinator in de muziekwereld werkte. Ze zegt dat ze twee gemeenschappelijke vrienden met Jackson deelde. In 1988 zou de Jackson 5-oprichter onaangekondigd voor de deur van het slachtoffer hebben gestaan en haar hebben gedwongen om hem binnen te laten. Dit deed hij volgens het slachtoffer met veel kracht en geweld, waarna zij door hem werd verkracht.

Ze zou dit de volgende dag hebben gedeeld met hun gemeenschappelijke vriend, met wie de twee ook samenwerkten, maar die deed niets met de informatie. In haar aanklacht beweert Barrett dat Jackson "betrokken was en deelnam aan een samenzwering om de openbaarmaking van informatie met betrekking tot het misbruik te verdoezelen of te voorkomen". Dit zou hij gedaan hebben door het bewijsmateriaal te verbergen. Jermaine Jackson heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

Ster advertentie
Ster advertentie