Up 2 Date

Jamie Foxx en Cuba Gooding Jr. beschuldigd van seksueel misbruik

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jamie Foxx en Cuba Gooding Jr. beschuldigd van seksueel misbruik

Jamie Foxx en Cuba Gooding Jr. worden beiden beschuldigd van seksueel misbruik. Wegens een wet in New York die gedurende één jaar de mogelijkheid heeft geopend om claims van seksueel wangedrag in te dienen, ongeacht de verjaringstermijn zijn meerdere beroemdheden aangeklaagd.

Schadevergoeding

Amerikaanse acteur en zanger Jamie Foxx wordt volgens gerechtelijke documenten beschuldigd van seksueel misbruik van een vrouw tijdens een ontmoeting in 2015. De vrouw eist een schadevergoeding, omdat Foxx haar naar verluidt seksueel heeft misbruikt op het dak van het restaurant Catch in New York.

Dit blijkt niet de eerste keer te zijn dat de acteur wordt beschuldigd van aanranding. In 2018 beweerde een vrouw dat hij haar had geslagen met zijn geslachtsdeel. Foxx ontkent echter dat dit is gebeurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanranding

Ook Gooding Jr. is voor de rechter gedaagd. In 2018 zou hij een vrouw zonder haar toestemming hebben gekust. Bovendien zou de acteur ook zonder akkoord de borst van een andere vrouw hebben aangeraakt. Zijn team heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Nieuwe wet

De reden waarom al deze zaken kort na elkaar aan het licht komen, is gerelateerd aan de inwerkingtreding van de wet: Adult Survivors Act. Deze wet is vorig jaar in New York in werking gezet. Dankzij deze wet konden slachtoffers van seksueel misbruik nog steeds een aanklacht indienen, zelfs als de zaak al verjaard was.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie